Следвайте ни

Извънредно! Спецсъдът обяви подслушвани ли са премиерът Янев и други политици

viber icon

Извършена проверка в съдебните регистри показа, че не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури

По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители на обединение „Демократична България“ за това, че Специализираният наказателен съд е издавал разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо политически ангажирани фигури, е извършена проверка в съдебните регистри, пишат от ведомството, съобщи NOVA.

От нея е установено, че от Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо настоящия министър-председател на Република България, нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите.

Дейността на Специализирания наказателен съд по прилагане на специалните разузнавателни средства се проверява ежегодно от Националното бюро за контрол. До момента в докладите не са констатирани никакви нарушения в тази дейност.

Неколкократно е посочвано, че „съдебният контрол върху исканията за прилагане и използване на специалните разузнавателни средства е значително завишен“.

И през настоящата година Специализираният наказателен съдще изпълни законовите си задължения да представи пълната информация за осъществените правомощия по НПК и Закона за специалните разузнавателни средства на Националното бюро за контрол, казват още от ведомството.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Мдаа

Мдаа

25.05.2021 | 17:50

И вашата мутра не е работила в Сик, не е паркирала крадените коли на Маргина, няма кюлчета в чекмеджето и не му плащат пр.оститутка за 5 бона.

Отговори
5 3
Цицу Ушото

Цицу Ушото

25.05.2021 | 16:38

Да бе шъ питам съдъ кой и кога дъ подслушвам То ако става с питане ко подслушване ли е И вече знаем ний дваминката и града половинката Глупости на търкалета Тайна майна и една отверка

Отговори
5 3
Андрокъл

Андрокъл

25.05.2021 | 14:03

Само гузните хора се притесняват, че ги подслушват. Швейцарците казват "Чиста съвест, мека възглавница". Който няма от какво да се притеснява спи спокйно. Другите да му мислят. Лошото е, че партенките им пак засмърдяха! Който не иска да го подслушват да не си говори с тези, които със сигурност трябва да бъдат подслушвани и после да се чуди как така му е дошла честитка от прокуратурата. А за политичите, това важи още повече. Така, че "Гузен, негонен бяга".

Отговори
5 8
Йори

Йори

25.05.2021 | 13:38

Това са глупостите на БСП и президента, същите се случиха и с ИТН, когато Борисов обяви, че изборите, ще ни струват 50-60 милиона, а другаря Слави обяви, че това са глупости и обяви, че ще ни струват 19 милиона, а сега се оказа че изборите наистина, ще ни струват между 50-60 милиона. Та, още не са захапали кокала, а лъжите им лъсват за 1-2 месеца, представте си какво ще се случи за 3-4 години.

Отговори
12 6
Ковидчо:

Ковидчо:

25.05.2021 | 12:21

Дори и най-тъпият ГЕРБерофил (а те като маса са изключително тъпи) не би си помислил, че от въпросния съд биха отговорили нещо друго. А иначе това с подслушванията се прави навсякъде по света, така че не виждам каква точно е "трагедията" с него.

Отговори
8 16
Бъбу

Бъбу

25.05.2021 | 12:00

Този гнома още преди години щом се зададат избори и хвърляше приказки за подслушване, това му е стар номер. А някой дали ще си спомни, защото Атанасов и сие разчитат на кръста памет на хората, че той е бил разследван именно защото е подслушшвал магистрати по времето когато е бил шеф на една от службите. Този си играе на шпионин въпреки че най долния слухар се опитва да хвърля кьорфишеци. Прочетете какво казва за него бившия гл. прокурор Филчев, за жена му която прибрала едни 7млн.долара и тогава мислете на кой да вярвате.

Отговори
15 5
Правда

Правда

25.05.2021 | 11:36

Естествено, че подслушванията бяха партенки на едни реваншисти. Лъжи, инсинуации, манипулации за тези две седмици се нагледахме. Колкото хистериите на едни болни жени, толкова и подслушванията са верни. Срам за съчинителите им!!!

Отговори
18 13
:-)

:-)

25.05.2021 | 11:30

Ами така ще кажат. Нали бяха казали защо се получава така. Взимат разпечатка с кого е говорило лицето и подслушват не лицето, а номерата с които е говорил ;) При проверка - лицето не е подслушвано, дефакто е.

Отговори
20 9
Батко

Батко

25.05.2021 | 11:28

Ама тия защо си мислят, че прокуратурата ги бръсне за слива докато подслушва :D

Отговори
11 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?