Следвайте ни

Извънредно: Отварят черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 в Русия

viber icon

„Черната кутия“ на разбилия се през месец юни в Черно море изтребител МиГ-29 ще бъде отворена днес в специализирана лаборатория в руския град Курск. При инцидента, станал по време на нощно учение, загина Валентин Терзиев, който посмъртно бе повишен в чин подполковник.

„Черната кутия“ бе открита след мащабно издирване. Според Министерството на отбраната, външната обвивка на кутията е била повредена. Изпращането на кутията в Русия се наложи, тъй като в България няма условия, при които информацията от нея да бъде изтеглена. Надеждите са, че след разчитането на съдържанието от производителите ще стане ясна и причината за инцидента, при който загина майор Терзиев.

Вдовицата на военния пилот многократно изрази съмнение, че вина за разбиването на изтребителя носят началници на майор Терзиев, които са допуснали грешки при провеждането на нощното учение в Черно море.
 
Изследването на съдържанието на „черната кутия“ от руските специалисти ще се осъществи в присъствието на експерти от българските военно въздушни сили.

"Този полет е воден от някой ръководител полети. Докарали са го за мен до такъв изход. И са разчитали накрая, че за 5 секунди ще се справи и ще обърне самолета. Не е взимал сам решенията.

През цялото време поддържа връзка - разбрахте ли с кого е поддържал връзка - не. Не казват. Завършекът на задачата може и да е пилотска грешка. Но защо казват "Полета протичаше нормално". Какво значи? Излез и кажи кой ръководеше, кога излетя, къде? Това е учение. Не е тайна.

Когато всичко е било изправено и някой те е ръководил. И виждайки, че има нарушение на безопасността, а той те води натам... за мен това си е просто ... даже не предумишлено, а умишлено убийство", категорична е жената на загиналия пилот.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Оставка, Радев!

Оставка, Радев!

13.09.2021 | 14:58

Най-сетне Радев се е спазарил какво да разчетат в кутията. Жалко за младото момче и семейството му!

Отговори
1 0
Малчо

Малчо

13.09.2021 | 12:22

Това е сигурно, без да я отварят, ще кажат че е техническа повреде, за да могат комунистите да се защитят. Няма да има виновен, освен самия пилот. Всичко, ще бъде така, ако отново изберем президент комунист!

Отговори
2 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

13.09.2021 | 11:00

РУСИЯ СВАЛИ САМОЛЕТА И СЕГА РУСИЯ ЩЕ КАЗВА ЗА ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ЧЕРНАТА КУТИЯ---БАС ДЪРЖА ЧЕ ЩЕ КАЖАТ ЧЕ ИЛИ ДВИГАТЕЛЯ Е ОТКАЗАЛ ДА РАБОТИ--ИЛИ ЩЕ ИЗКАРАТ ПИЛОТСКА ГРЕШКА--А МОЖЕ БИ ПИЛОТСКА ГРЕШКА ТА БАЙ-ГАНЙО ДА НЕ ПЛАЩА ЗДРАВИ ОБЕЩЕТЕНИЯ

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?