Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО: Откриха раздробен падналия МиГ-29, черната кутия я няма

viber icon

Открит е разбилият се МиГ-29 край Шабла, стана ясно преди минути. Все още не е намерена черната кутия. Останките на изтребителя са разпръснати на площ от 1 кв. км. на дълбочина от 70 м.

Открити са разрушени и раздробени части от колесника и от двигателя. Черната кутия не е намерена. Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг пред медиите.

Самолетът се е разтрошил на хиляди малки парчета. В момента дистанционно управляеми апарати разглеждат района.

Самолетът е катастрофирал на дълбочина над 70 метра, на площ от 1 кв. км.

Търсенето на черната кутия е като да намериш игла в купа сено, каза контраадмирал Кирил Михайлов.

Той заяви, че операцията по търсенето на падналия изтребител е стартирала незабавно след трагедията. Операцията по издирването на майор Терзиев е продължила до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не може да бъде намерен.

Стартирал е следващ етап на операцията по издирването на останките. Открити са части от самолета, извадени от водната повърхност и предадени на Военна прокуратура, която е започнала разследването. Тогава е открит и биологичен материал.

В операцията са участвали общо 260 души и 21 служители от гранична полиция.

Днес беше подновена операцията по издирване на останки от машината. Търсенето беше преустановено в началото на седмицата поради влошените метеорологични условия.

През това време е направен анализ на събраната информация, за да се определи с по-голяма точност мястото на катастрофата. Предстои обследване на дъното в район с площ 3,5 квадратни километра.

В операцията се включи минен ловец "Цибър", а също екип и оборудване на специализирана частна фирма. В готовност да помагат са и екипажите на два катера на Военноморските сили. Целта е да се локализира мястото на катастрофата и да се открие черната кутия.

Операцията беше прекратена на 14 юни, заради влошените хидрометеорологичните условия в района. А инцидентът, при който загина един от най-добрите военни пилоти майор Валентин Терзиев, се случи на 9 юни. След като неговата смърт бе официално обявена, операцията от спасителна за пилота се превърна в издирвателна за самолета и черната кутия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Дедо

Дедо

17.06.2021 | 18:13

Пича си е знаел много добре колко,и какъв риск има. Ако искаше да няма риск можел е да стане касиер в Лилд..нали така?

Отговори
5 7
Нали

Нали

17.06.2021 | 19:45

Нали, и аз мисля така! Тоя пилот явно е бил пълен пeдерас, също като Славчо Атанасов! Нарочно е разбил самолета и сега служебното правителство трябва да отнеме имота му и да изгони жена му и децата му на улицата да просят! А на тебе трябва да ти закичат златен медал за най-прoст трол!

Отговори
2 3
Армейски лъжци

Армейски лъжци

17.06.2021 | 16:16

Черните кутии издържат минимум месец на дълбочина до 5 бил. метра, в солена вода и високо налягане. Излъчват собствен сигнал. Кого лъжат. Пак ли Русия ще обвиняват?

Отговори
19 3
въх

въх

17.06.2021 | 16:10

Някой очакваше да я намерят ли?

Отговори
19 0
Нали

Нали

17.06.2021 | 15:48

Убили са пилота с некадърно водене от земята! Сега въртят и сучaт за да прикрият някой познат на Прецедента за да избегне затвора! Всички знаем, че в база Граф Игнатиево са мафиoти, навързани като свинcки чеpва с Радев! След като бъде свален и хвърлен в затвора за държавна измяна и шпионство в полза на руснаците, тази база трябва да се разформирова, старите летци да си ходят в пенсия, 29ките нарязани а саратниците на Радев при него!

Отговори
18 19
До платения

До платения

17.06.2021 | 16:21

Фекалиите можеш да си ги завреш някъде другаде!

Отговори
4 9
Абе дебил,

Абе дебил,

17.06.2021 | 17:34

Що не си ЕПМ.

Отговори
2 4
Абе

Абе

17.06.2021 | 20:09

герберски суджук. когато бяхме към руснаците България имаше 300 самолета, а сега при мъдрото ръководство на твоята мутра има само 1 пак руски и 8 предплатени за които завода още не е построен. Тиква проста гербаджийска.

Отговори
6 4
Сик

Сик

17.06.2021 | 20:10

след изборите ще те сложим пазач на зоологическата градина, а вътре в клетката на маймуните ще са Тотев и Тиквата.

Отговори
1 3
Нали

Нали

17.06.2021 | 20:20

Към всичкото което казах за руско-фатмашката мафия в база Граф игнатиево трябва да добавя и още един факт! Граф Игнатиев е бил най-големият българомразец и проводник на руските интереси на територията на България! За да прокара тези интереси в деведесет и девет процента от случаите е действал против нашата родина! Най-голямото му престъпление е било пращането на руските булдози да помагат за залавянето на Левки! Още една причина базата да се приеминува с име на някой доказан българси герой, пилот! Защо имена като Луков и Списаревски се неглижират от медийте и с незнанието и заблудата се дава повод на фашистки и крайно десни и леви групировки да експлоатират имената на тези герои?!

Отговори
3 1
Ами Нали

Ами Нали

17.06.2021 | 21:51

Не е лошо, най-напред да си пооправиш правописа.

Отговори
1 1
az23

az23

17.06.2021 | 15:27

Явно са я откраднали предварително и са я предали на Белканто

Отговори
8 4
МаrryM

МаrryM

17.06.2021 | 15:25

Явно майор Терзиев е знаел неща, които не са удачни на това временно управление.... Явно има човешка грешка, и се знае, че при санитарен минимум полети и нисък нальод.... да се прави Нощно учение..... Си е чисто убийство..... но да не се спекулира с паметта на майора... Светла му памет и много сили за семейството и дечицата..... Жалко за България, която губи още един достоен човек...

Отговори
31 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?