Следвайте ни

Извънредно от Борисов: Никакво затваряне повече, пари има

viber icon

Няма да има никакво затваряне повече в България! Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук по време на една от паузите на заседанието на ЕС, в което участва.

"Няма да затваряме паркове, фризьорски салони, фитнеси, пазари, ресторанти", каза той. "Пари има, осигурили сме. Дори съм поръчал на моите депутати от ГЕРБ да разгледат 9 процента ДДС и за ресторанти, които предлаган разнасяне на храна".

"Виждате какво става по света. Защо трябва да налагаме ограничения, за да се пазим и да не умират хора и да не задръстени болниците. По-малко празненства и струпване на хора. Най-рано пролетта ще дойде ваксината и затова трябва да се пазим".

"Нека обаче пазим лекарите. Те са герои! Няма нужда от нови мерки, просто трябва самосъзнание, да спазваме настоящите", допълни премиерът.

Освен темата с ваксините, от която вече имаме горчив опит, каза премиерът, е засегната и темата за инфраструктурата. "Те изискват огромна структура от камиони, самолети, сух лед, фризери - всичко, което е необходимо за тези ваксини, допълни Борисов.  

"Затова помолих ваксините първо да бъдат раздадени на медицинския персонал, възрастните хора. Да не се вменяват големи допълнителни плащания, каза още той.  До този момент за участие във ваксината са 3.5 милиона евро.

За закупуване на ваксините сме отделили 300 милиона евро. Трябва да се определи колко хора ще искат искат да бъдат ваксинирани, защото за такива големи стойности на медицински препарати, ще се търси отговорност. Трябва да преценим внимателно какви са ни възможностите, обясни Борисов.  "Настоях да сме много прозрачни и честни с хората, защото не искам да бъдем страна в битките за успех на фармацевтините компании. Хората трябва да са добре информирани", допълни той.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Българин

Българин

30.10.2020 | 21:59

бойкоооо борисоффффф педерасссс педерасссс, бойкооооо борисоффффф педерасссс педерасссс

Отговори
5 1
Българин

Българин

30.10.2020 | 21:58

бойкоооо борисоффффф педерасссс педерасссс, бойкооооо борисоффффф педерасссс педерасссс

Отговори
4 0
ХА СЕГА

ХА СЕГА

30.10.2020 | 10:04

ЗАЩО СЕ ВРЪТКАШ БЕ , Я ЗАТВАРЯЙ

Отговори
4 5
Бъбу

Бъбу

30.10.2020 | 09:30

Гости, бонки, иванки и разни другарки коментатори, мноо сте прости, на вас все нещо не е угодно. Е като дойде курнелата да ви оножди тогава всичко ще е цветя и рози. Така се лигавехте и пишете какви ли не простотии против ген. Мутафчийски а пък той излезе прав, сега не ви харесва че Бойко мисли и действа за хората. Абе, нямам думи, а вие нямате мозък в главите

Отговори
7 12
не е късно за лустрация

не е късно за лустрация

30.10.2020 | 09:44

Другарю, комунистическата мутра от Банкя приключи, можеш да се изнасяш за Мацква.

Отговори
9 3
Пенчо

Пенчо

30.10.2020 | 08:41

Закупени са жилищни контейнери за ККП-та и мобилни бариери още лятото.

Отговори
8 4
Иванка Гешева

Иванка Гешева

30.10.2020 | 08:24

Крадливото добиче от снимката няма да свърши добре,

Отговори
12 5
Може би катарзис некакъв в душата

Може би катарзис некакъв в душата

30.10.2020 | 08:02

Явно на Тиквата му се е явил на сън самия Господ Бог или Правешкия хитрец и са го призовали да отвори нощното щкафче да фърли пистолета и да почне да раздава Богугодно тва що е крал Сигур са му казали че ковчега няма джобове и нощни шкафчета Шъ видим То обещанието не е кът даването

Отговори
13 5
Бонка

Бонка

30.10.2020 | 07:34

Тия пари от къде ги взе? Кой ще ги връща? Ще затвориш,като няма кой да ни лекува. Теб те наблюдават сума ти доктори,но простосмъртните няма да имат този късмет. Или може би искаш да изпука електората,че мястото да ти е сигурно.Хора,гледайте какво става по болниците и не му се връзвайте на празните приказки

Отговори
15 4
Две в едно:

Две в едно:

30.10.2020 | 03:22

И психопат, и социопат - рядко се среща, но е много лоша комбинация.

Отговори
23 4
Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

30.10.2020 | 02:02

Нещо са го ядосали онея и е подкарал с 200...

Отговори
13 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?