Следвайте ни

Извънредно! Комисар Стойнев проговори за блокираните в БНТ Нинова и Дариткова ВИДЕО

viber icon

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ при СДВР комисар Радослав Стойнев коментира блокирането на Корнелия Нинова и Даниела Дариткова в сградата на БНТ по време на вчерашните протести.

"Снощи на територията на столицата са проведени три регламентирани мероприятия - протест пред Висш Адвокатски Съвет, мероприятие около резиденцията на Република Турция, насочено срещу процесите, свързани с превръщането на музея "Света София" в джамия, както и също пред храма "Св. София" на същото място. Няма нарушение на обществения ред", заяви той.

"Освен тях имаше и две регламентирани мероприятия - при площад "Независимост" и президенството, както и пред БНТ", уточни комисар Стойнев.

Той даде коментар за протеста в района на площад "независимост", при който служител на реда бе ударен с яйце в окото по време на недоволството.

"Около 20 ч. се проведе протестна акция, свързана с хвърляне на яйца по сградата на МС от голяма група в продължение на 15-20 мин. Полицай бе ударен в областта на окото и почувства силна болка. Той бе подпомогнат от колегите си, бе изведен от кордона и му бе оказана медицинска помощ. Към момента състоянието му е стабилно", каза той.

"По-късно коло БНТ се събра голяма група от хора. Целта на тези протестни мероприятия бе открито заявена - възпрепятстване и недопускане на излизане на лица, участващи в предаването "Панорама", където бяха гости председателите на двете по-големи парламентарни групи", заяви комисар Стойнев.

Припомняме, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова участваха в предаването "Панорама". Двете бяха блокирани в сградата над час след края на предаването.

"В даден момент двете дами на собствена отговорност отказаха охраната от страна на полицията и решиха да напуснат БНТ една след друга. От насъбралото се множество бе изразена силна вербална агресия. Имаше хвърляне на бутилки, кенчета от бира и т.н., което наложи намесата ни, за да се изведат лицата от охраняемия периметър", уточни той. 

"Автомобилът на едно от лицата трябваше да бъде изведен иобезобасен на подходящио място. Съответно и лицето бе изведено от периметъра благополучно", каза още комисар Стойнев.

Той уточни , че при провеждане на протестните мероприятия за вчерашния ден няма задържани лица. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?