Следвайте ни

Извънредно! Карадайъ посочи какъв е изходът от кризата

viber icon

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отговори на въпроси на Илияна Беновска на брифинг в централата на ДПС от 29 септември.

-  Г-н Карадайъ, вие от ДПС искахте оставката не само на Бойко Борисов, но и тази на Румен Радев. За да се материализира вашата декларация в действие, не е ли редно да призовете главнокомандващия и обединителя на нацията президента Радев да свика КСНС и да обсъдите тези въпроси на държавническо равнище, или вие сте свалили доверието си категорично и от Румен Радев?

- Изходът от политическата криза изисква диалог, за да се получи този диалог ние сме предложили нашите виждания и те към днешна дата все още са актуални.

- Не ми отговорихте ясно ще поканите ли президента да свика КСНС, това е един от лостовете за установяване на законност?

- Диалогът е важен, различни начини има да се стигне до диалога, ние сме го предложили, нашата декларация все още е актуална и е важна.

- Може ли за изборите да Ви попитам нещо. Дава ли ви основание победата на ДПС на тези частични местни избори да си мислите, че ще си възвърнете стоте хиляди загубени гласа от миналите парламентарни избори?

- Ние се готвим не само в предизборната кампания, ние от избори до избори се готвим, така че изборите ще покажат резултата на този въпрос.

Преди това Мустафа Карадайъ съобщи извънредни новини от централата на партията след заседание на Централното оперативно бюро.

"Повод за днешното изявление са десетките декларации, получени от наши членове и симпатизанти и от европейската либерална общност", обяви в началото на брифинга Карадайъ.

Той отбеляза, че поругаването от метежниците на национални символи като герба и трибагреника е труднообясним процес, който показва липса на перспектива, липса на ясна визия, липса на идеи в организаторите на протеста.

"Анти ДПС кампаниите обикновено означават това - опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България като демократичен протест", заяви Карадайъ.

"Преди 11 години ДПС предупреди - най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство. Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие - протест срещу властта пред централата на ДПС с поругаване на национални символи. Призивът ни за диалог за търсене на изход от политическата криза, съчетана със здравна, социална и икономическа криза, не бе чут от двете страни на барикадата", отбеляза още той.

И посочи, че анти ДПС кампанията цели единствено медиен интерес и политическа реализация на властовите амбиции на нереализирани политици.

"30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира и сигурността, на стабилността, на демокрацията, гарант за правата и свободите на българските граждани, за достойното място на страната ни в европейското семейство. В тази ситуация единственото разумно поведение е диалог за намиране на решение за изход от политическата криза, спешни действия с цялата отговорност на политици и държавници. Докато не е станало късно. Отлагането на диалога днес може да е с по-тежки последици за утре", подчерта Мустафа Карадайъ.

Той посочи още веднъж - диалогът е важен, има различни начини да се стигне до него. "Нашата декларация все още е актуална и важна", заяви той.

Лидерът на ДПС коментира и частичните местни избори и отбеляза: "Съвсем категорично можем да кажем, че ДПС разби и разгроми ГЕРБ и БСП в 7 от районите. Но ние няма да използваме тази терминология".

"Ние се готвим от избори до избори, така че на следващия вот ще се разбере какъв резултат ще имаме", заяви още Мустафа Карадайъ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Вишеград

Вишеград

29.09.2020 | 19:51

Какво прави тази анадолска маймуна в българския парламент !?

Отговори
5 1
Нали

Нали

30.09.2020 | 00:40

Учи български! Не особено успешно, за сега! Като че ли му прави удоволствие да говори като циганин! Имам чувството, че имитира Любо Нейков!

Отговори
5 0
Дани

Дани

29.09.2020 | 18:22

Политическа криза няма,има ковит криза и икономическа вследствие епидемията.Да престанат да внушават на хората това което не съществува.

Отговори
10 2
Нали

Нали

29.09.2020 | 18:14

ГЕРБ били загубили доверието на хората, ГЕРБ това, ГЕРБ онова, ГЕРБ печели изборите отново тотално пред БСП и ДПС! А пък парламентарната група на БПС се разпада!

Отговори
10 2
× ×

× ×

29.09.2020 | 16:41

Т.н. ДПС е източникът на организираната престъпност в България.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?