Следвайте ни

Извънредно: Фирма на дружка на Слави Трифонов под прицела на Лаура Кьовеши

viber icon

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши вероятно ще проверява използвания асфалт от строителната фирма „ДЛВ“ ЕООД-Перник.  За използваните от компанията материали при изграждането на пътища има подаден сигнал в Брюксел, съобщиха представители в европейската столица, пише ABCnews.bg.

В жалбата е отбелязано, че „ДЛВ“ ЕООД не използва качествени примеси и асфалт, а повечето съставки са пясъци, които поддават и пътищата бързо се развалят.

За подобни нарушения самата Лаура Кювеши арестува доста хора в Румъния, когато беше главен прокурор на страната. Тя стана известна с вземането на проби от новопостроените пътища в Румъния, като назначаваше анализи, които доказваха лошо качество на настилките, пише ПИК.

Имито на фирмата нашумя преди няколко месеца след като гумите на десетки автомобили, минали по ул. "Тодорини кукли" в "Сухата река", район Подуяне, се покриха с битум. Лепкавата маса била разнесена от минаващите коли от пукнатините, които запълвала в асфалта, вероятно заради по-топлото време. В момента тече нов ремонт на улицата. Тогава кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще глоби компанията и ще има неустойки за нанесените щети. Фандъкова предположи, че става дума за "сгрешена технология на приготвянето". Преди време имаше и други подобни случаи с разтопен битум на същата фирма по булевард „Дондуков“ в участъка между моста „Чавдар“ и ул. „Кракра“. 

Целият район "Подуяне" се ремонтира и поддържа от фирмата „ДЛВ“ ЕООД на пернишкия бизнесмен Станислав Добрев, известен като Слави Транспорта. Компанията е критикувана заради лошо изпълнени ремонти и в самия Перник. В сайта на фирмата е посочено, че е изпълнявала обекти освен на Столична община и на община Перник, но и още на община Кюстендил, „Софийска вода“ и дори на държавната „Мини Марица изток“ ЕАД.  

Фирмата „ДЛВ” започва възхода си от Перник, където е регистрирана в началото на промените от Добри Владимиров, баща на Станислав Добрев. В миньорския град си спомнят, че навремето компанията се занимава основно с превози, като при това стопанисва огромния гараж на някогашния комбинат „Стомана”. Добри Владимиров и семейството му минават за едни от най-богатите в града. Със строителен бизнес се занимават и синът и дъщерята на бизнесмена. 

Синът Станислав Добрев е известен още, че шофира жълт „Макларън” и е близък приятел на кандидат политика Слави Трифонов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Дядо Йоцо гледа

Дядо Йоцо гледа

18.08.2020 | 17:34

Тодорини кули бе, не кукли! Ей и да преписвате не можете.

Отговори
9 1
Гошо

Гошо

18.08.2020 | 17:34

Абе защо не започнахте направо с "Както написа ПИК" за да не четем нататък поредната фалшива новина.

Отговори
7 7
Кое е фалшивата новина?

Кое е фалшивата новина?

18.08.2020 | 23:01

Че Слави е от същото тесто като сегашните мръсници? Или БОЕЦЪТ и крадлив бивш гербаджия, видинското пра се? Или другото п расе, Бабикян с фалшивите новини? Кой е добрият на улицата? Бившият гербав министър Бойкикев? Адвокатът на мафията, Черепа? Нямаме нужда да четем ПИК, за да видим, как мръсниците водят борба за власт помежду си.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?