Следвайте ни

Извънредно! Дават по 50 лева на пенсионерите, но при условие

viber icon

Министърът на икономиката Кирил Петков предложи пенсионерите да получават по 50 лв. за лекарства, ако решат да се ваксинират.

Идеята дошла след разговори с бизнеса. Министърът я сподели по време на изслушване в Икономическата комисия на парламента.


Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна одобри идеята и дори допълни, че такива стимули от по 50 лева трябва да има за всички българи, които се ваксинират.

„Тази тема е абсолютно доброволна. Нищо задължително. Просто тези пенсионери, които решат да се ваксинират да имат възможност на този допълнителен стимул. Тази мярка би се финансирала от бюджета.

Не говорим за чак толкова много пари, защото средствата при затваряне на бизнеса ще са в пъти повече”, коментира Петков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (68)

Ayten mutish

Ayten mutish

02.09.2021 | 20:44

Takmo bah reshila da se vaksiniram, na tova se kazva iznudvane. Neshto me samnava ima neshto, koeto ne e nared s tezi vaksini

Отговори
5 3
Бистра Свиленова

Бистра Свиленова

02.09.2021 | 19:15

За какви лекарства става въпрос? На моите родители отдавна ги няма в България и си поръчвам от чужбина.И плащам 10 пъти по скъпо.Някога и Вие ще остареете и нашите деца които изгонихте от страната ни ще ви поставят условия.Всичко се връща.

Отговори
12 4
Ми Марсел

Ми Марсел

02.09.2021 | 18:44

А какво ще правят такива като мен,дето са пенсионери по болест,дават в пъти повече от 50лв.за лекарства,но не подлежат на ваксина. Ваксината е уж по желание

Отговори
8 2
Чочо

Чочо

02.09.2021 | 16:40

Ей шутове идва и вашия ред боклуци

Отговори
19 2
777

777

02.09.2021 | 16:34

Откъде накъде ще раздават стимули на ваксинирани от парите на неваксинирани? Защото това са общи пари. Като някой иска да стимулира изцирателно с условие, да извади от джоба си парите и да раздава.

Отговори
28 4
Димитър Митанов

Димитър Митанов

02.09.2021 | 16:27

Докога ще определят условия тия политици.Насила не става,да си купят свещи с тия 50в

Отговори
24 4
Гери Йорданов

Гери Йорданов

02.09.2021 | 16:24

Това предложение на Петков е крайно унизително и води до смъртта на много пенсионери , които са с крехко здраве ! Това ли е начинът да се отървете от възрастните хора в България ! Това не го очаквахме , точно от Кирил Петков ! Г - н Петков , ваксинирайте вашите родители , за нашите ние ще се погрижим да не се ваксинират !

Отговори
33 6
БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК

БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК

02.09.2021 | 15:50

ДАЙ ДА ИМ ДАДЕМ ПО 50 ЛЕВА--И ПОСЛЕ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЯХ -ЗА ДА НЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПО 1 МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗА ПЕНСИИ НА ВСИЧКИ--ЕВРОПЕЙЦИТЕ КОИТО НИ ДАВАХА ЗАЕМИ ДОСЕГА НИ КАЗАХА ЧЕ НЯМА ОТКЪДЕ ДА ГИ ВРЪЩАМЕ И НЕ НИ ДАВАТ ВЕЧЕ--КАЗАХА НИ ОТ БРЮКСЕЛ-ДА СИ ПОИЗЧИСТИМ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗАЩОТО ЗА ТЯХ ОТИВАТ ОГРОМЕН РЕСУРС-И НЯМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ПЛАЩА МИЛИАРДИ

Отговори
18 9
пеметлив

пеметлив

02.09.2021 | 15:17

помните ли в началото президента на сърбия вучич се изпусна и каза--ТОВА Е АТАКА СРЕЩУ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА---имали смисъл повече да говорим?? и да пишем и спорим??--смятате ли че един президент на европейска държава незнае закакво става въпрос???--нашите идиоти също знаят закакво става въпрос--но несмеят да го кажат публично като вучич--А НА БОЙКО НЕ МУ СЛОЖИХА ВАКСИНА А МЕДИКАМЕНТ ЗА ВИСОКОТО МУ КРЪВНО--ДА НЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАТ

Отговори
17 8
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

02.09.2021 | 14:57

РАЗБЕРЕТЕ-АКО ВАКСИНАТА ВИ СПАСИ ОТ ПО-ТЕЖЪК КОВИД--ТО СЪС СИГОРНОСТ ЩЕ ВИ ПРИЧИНИ ДРУГ ВИД КОНЧИНА--И КОВИДА И ВАКСИНИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ДА ПРАЩАТ ПО СЛАБИТЕ ОРГАНИЗМИ В ОТВЪДНОТО--ПО-СЛАБИТЕ СА ХОРАТА ИНВАЛИДИ-ПЕНСИОНЕРИ И ПРЕД-ПЕНСИЯ--ИЛИ ОТ 50-ГОДИНИ ПЛЮС--И ТОЧНО ТАКИВА УМИРАТ НАЙ-МНОГО--И ТОВА Е ЦЕЛТА--ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО--УМИРАТ И ПО-МЛАДИ -ПО-РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ--НЯКОЙ НЕ СИ Е ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ НАВРЕМЕ ДРУГ ПЪК Е НА 35 НО ОРГАНИЗМАТ МУ ВЪТРЕ Е НА 70---НЯМА ЛОГИКА ЛАКОМИТЕ И БЕЗОЧЛИВИ ПОЛИТИЦИ ДА СА ТРЪГНАЛИ ДА ВИ СПАСЯВАТ ВАКСИНИ- ТА ЧАК И ПАРИ ДА ВИ ДАВАТ--ВЕЧЕ ИМ ТЕЖИ МНОГО ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА ПЛАЩАТ ПЕНСИИ НА МИЛИОНИ--А И ОЩЕ МИЛИОНИ СА В ПРЕД ПЕНСИЯ--И РЕШЕНИЕТО Е ЕДНО-ДА ВИ ПРАТЯТ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР--ЗАЩОТО СА ЛАКОМИ И БЕЗОЧЛИВИ--АКО РАЗПРЕДЕЛЯТ СПРАВЕДЛИВО ПАРИТЕ-ЗА ВСЕКИ ЩЕ ИМА КОЛКО ДА ПРЕЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ОТРИЦАТЕЛНИЯТ ПРИРАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО--НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ТОЗИ КОЙТО ПУСНА КОВИДА СЕ Е ПОСИГОРИЛ И С ЛЕКАРСТВО--ДОКАЗАТЕЛСТВО БАЧЕ ВИ ТРЪМП Е НА 72 И СЕ ИЗЛЕКУВА ОТ КОВИД САМО ЗА 4 ДНИ--РАЗСЪЖДЕНИЯТА ОСТАВЯМ НА ВАС---ПОЛИТИЦИТЕ ИСКАТ ДА СЕ НАМАЛИ НАСЕЛЕНИЕТО В СВЕТОВЕН МАЩАБ--И ТО ТЕЗИ КОИТО САМО КОНСУМИРАТ---НЯМА НИКАКВА ЛОГИКА ДА ТЪРЧАТ ДА ВИ СПАСЯВАТ--А С 50 ЛЕВА ПУСКАТ САМО ВЪДИЦАТА ЗАЩОТО МНОГО ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ СЕ КРИЯТ И ТРУДНО ХВАЩАТ КОВИДА--ВЪКСИНАТА АКО ГИ СПАСИ ОТ КОВИД -ТО СЪС СИГОРНОСТ ЩЕ ИМ ПРИЧИНИ ДРУГ ПО-СМЪРТОНОСЕН ПРОБЛЕМ---АКО МАСОНИТЕ ИСКАХА ДА СПАСЯТ ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО--ЩЕШЕ ДОСЕГА ДА ИМА ЛЕКАРСТВО--ВСЪЩНОСТ ТО ИМА НО Е САМО ЗА НЯКОИ--В СЛУЧАЯ ТРЪМП

Отговори
22 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?