Следвайте ни

Извънредно! Авария спря V блок на АЕЦ "Козлодуй"

viber icon

Авария е спряла работата на Пети блок в АЕЦ "Козлодуй". Новината потвърди в студиото на сутрешния блок "Денят започва" по БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който е член на комисията по енергетика в парламента.

Той заяви, че информацията, която има, е от изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй".

В 1:17 ч при технологична операция е задействана автоматичната защита на блока. Направени са необходимите действия и работата му пак ще бъде възстановена, обясни Аталай.

Проверени са всички системи. Няма нещо, което да притеснява обществото, категоричен е депутатът. Очакваме новини от Козлодуй.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нено

Нено

22.01.2021 | 11:21

Рамадан Аталай баща му Байрям казваше на дядо ми че дина му бил към ДС там го кръстили Вергил.Бил много рязък и отсичал веднага! Той не е атомен физик и не разбира от атомна химия и атомен разпад затова говори глупостите които неуките хора съпартийци и тайни полицаи му пълнят главата! Атомната част на АЕЦ Козлодуй реакторите са толкова амортизирани и стари,че са опасни за гражданите в световен мащаб Това и султана на Турция не може да го предположи колко е опасна АЕЦ Козлодуй тя е бомба със закъснител която ще отрови атмосверата около планетата и ще започнат да боледуват и умират хората от неизлечими болести свързани с невидимото радиоационно облъчване от горещи микроскопични прашинки бъкани с корона !!!

Отговори
0 1
До Гогу

До Гогу

22.01.2021 | 10:15

За написването на такъв коментар не е задължително да си глупав

Отговори
3 0
Гого

Гого

22.01.2021 | 09:34

Изключване от защита не е задължително да е авария. Може да е повреда и в неАктивната част на реактора.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай