Следвайте ни

Извънредни новини за случая с починалия внук на ексдепутата Томов

viber icon

Районният съд в Мездра постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 38-годишния Д. Й. от Мездра, който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 8-годишно дете, без да го е допускал и да го е желаел, вследствие неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома му.

Мотивите на съда да постанови най-тежката мярка за неотклонение са да се осуети укриването на лицето или извършването на престъпление, както и да не се попречи на разследването с оглед характера и тежестта на обвинението срещу него. 

Междувременно главният прокурор Иван Гешев се срещна в Съдебната палата с Тома Томов, дядо на 8-годишното момче. Срещата се проведе по молба на г-н Томов, като на нея присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Главният прокурор изказа съболезнования на г-н Томов и семейството на детето и увери, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина.

Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?