Следвайте ни

Извънредни новини от СДВР за разчистването на блокадите

viber icon

От началото на протестите дебело сме подчертавали, че те не са заявявани в Столична община и са нерегламентирани. Оттук нататък посочихме, че те са акт на гражданско неподчинение. Вчера на база ежедневния анализ, който правим в СДВР, беше взето решение да се предприемат действия  по възстановяване, както на обществения ред, така и на движението в столицата. Това заяви Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР на извънреден брифинг.

"За тази цел в 4 часа с действия постъпихме към тези 3 места (блокираните - бел. ред), където чрез високоговорящи устройства разпоредихме на протестиращите да напуснат пътното платно и да премахнат предметите. Категорично заявявам, че физическа сила без помощни средства бе използвана само към 1 лице на Орлов мост. Няма претенции от самото лице. Беше хванат под мишници и изведен от кръстовището", поясни той.

"Има задържани 12 лица, 8 от тях в 1-ви РПУ за неизпълнение на полицейско разпореждане и 3 лица за установяване на тяхната самоличност. На лицата, които не са се подчинили на полицейско разпореждане, им е било съставен акт, като вече са започнали да излизат от РПУ-тата.

 

След толкова дни на протести в СДВР започнаха да постъпват стотици сигнали от недоволни хора. Един от тях е с 422 подписа на граждани недоволни от създалото се напрежение заради блокирани кръстовища.

"Винаги съм подчертавал, че правото на всеки човек да протестира е уредено с определени актове. Всеки има право да протестира, но заявявайки това в съответната община. Затова и предприехме тази акция, за да осигурим правото на движение на всички останали граждани, чието мнение се различава от това на протестиращите", посочи още той. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

07.08.2020 | 08:51

Значи можело без насилие! Браво на момчетата от МВР. Сега ако и политическото ръководство на МВР има топки да разчисти мутрите от МВР, цена няма да имате!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?