71
Следвайте ни

Извънредна ситуация на борда на Vera Su! Подозират диверсия ВИДЕО

viber icon

Без възможност за освобождаване и разтоварване остава корабът Vera Su, след като екипажът му пожела да го напусне. Сега плавателният съд ще бъде поет от български екипаж начело с директора на „Морска администрация“, за да продължи операцията. Това обяви служебният транспортен министър Христо Алексиев, съобщи bTV.

„За нас това е странен акт, защото нищо не налага евакуация. Ситуацията не е променена от преди дни, дори корабът е стабилизиран (…) Това е един вид диверсия от страна на корабособственика и на екипажа“, подчерта той.

По думите му при липса на екипаж „няма да е възможно да се извършат каквито и да е действия по разтоварване и изтегляне на кораба“, но освен това и става ничия територия и така с качването на български екипаж съдът става наша собственост. Алексиев посочи, че началникът на „Морска администрация“, който е капитан далечно плаване, вероятно ще поеме кораба заедно с екип специалисти.

Служебният министър отбеляза, че грешките от българска страна в целия сюжет са поне две – липсата на каквато и да е реакция след 4-часовата липса на връзка с кораба преди засядането му и неудачния избор на технология за разтоварването му след това.

„През 2020 г. беше нарязан уникалният спасителен кораб „Перун“, отбеляза Алексиев.

„Това е ситуация, която ще остане в световната история“, подчерта той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Защо ?

Защо ?

07.10.2021 | 07:52

Защо са нарязали този спасителен кораб "Перун" ? Българска работа ... . Жалко ,че някои умеят само да съсипват и унищожават . ???

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?