Следвайте ни

Извънредна новина за пенсиите през септември ВИДЕО

viber icon

"От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията. Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври месец на 2 120 000 пенсионери", написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си.

"С до 30% увеличаваме заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса. Те ще получат повишението до края на настоящата седмица. За целта отпуснахме допълнително над 5 милиона лева", пише още той.

Премиерът Борисов допълни, че с над 30% ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Райчо Балабанов

Райчо Балабанов

02.09.2020 | 13:46

Извънредно щеше да бъде, ако ги бяхте пуснали в петък 4 септември, а не както винаги по късно след седмо число. Било ли е някога Борисов да е пуснал пенсиите по рано от празник?

Отговори
4 2
Справедлив

Справедлив

02.09.2020 | 13:26

Каква безработица бре, научехте хората да взимат пари от помощи без да работят а бизнеса няна работници! Така ги научихте да паразитират на гърбс на тези които работят и ги охранват чрез данъците които плащат! В Булгаристан вепе има трето поколение безработни, които само получават без да дават! Помощи месец два и после ако отйаже да работи да се оправя! Такива раздавания на пари без да работиш го няма никъде!

Отговори
6 1
българин

българин

02.09.2020 | 13:21

Браво бе, на мутрите и олигархията - милиони и милиарди, а на пенсионерите по 1.66 лв. на ден! Свини, да пунете дано!

Отговори
9 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?