Следвайте ни

Извадиха чат на Бобоков с Prezident - Rumen Radev

viber icon

Специализирана прокуратура пак извади нова порция SMS-и от телефона на обвиняемия по аферата "Боклукгейт" бизнесмен Пламен Бобоков, за да докаже, че той си е кореспондирал с президента Румен Радев, а не само с неговия секретар Пламен Узунов.

По-рано днес русенският предприемач заяви пред Би Ти Ви, че в телефона му няма номера на държавния глава, но се е срещал с него няколко пъти.

От прокуратурата обявиха, че публикуват част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет от една страна и обвиняемия Пламен Бобоков от друга. Съобщението е във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, твърдят от екипа на обвинител №1 Иван Гешев.

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори,съгласно чл. 198 НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от Пламен Бобоков.

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

 

Пламен Бобоков си пишел и с Prezident - Rumen Radev

 

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

 

 

Пламен Бобоков си пишел и с Prezident - Rumen Radev

 

Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения вефира на национална телевизия.

 

 

Пламен Бобоков си пишел и с Prezident - Rumen Radev

 

Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.

 

 

Пламен Бобоков си пишел и с Prezident - Rumen Radev

По-рано сутринта Пламен Бобоков показа в ефира на bTV разпечатка от свой sms до премиера Бойко Борисов в опит да покаже, че комуникацията му с управляващите не включва само президентската администрация.

По думите на бизнесмена, той е потърсил контакт с Борисов на 31 март 2019 г., заради казуса с либийския танкер "Бадр".

"Какво лошо съм направил аз, като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал", коментира Пламен Бобоков и уточни, че интересът му бил инспириран от негови бизнес интереси в Либия.

Текстът на изпратеното от него съобщение до премиера гласи: "Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Въпросът е много сериозен".

Бобоков разкри, че след това е последвала среща с министър-председателя, който от своя страна се е обадил на либийския премиер и е взел мерки за разрешаването на случая с кораба, който бе задържан на пристанището в Бургас.

Бизнесменът уточни, че наричал Борисов "бос", защото бил "бос" на държавата. "Очевидно се познаваме отдавна", допълни Пламен Бобоков, но каза още, че с премиера не били близки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сиси Ливни

Сиси Ливни

02.07.2020 | 16:39

Няма нужда да се крият толкоз , троловете се справят успешно.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?