71
Следвайте ни

Източиха 100 бона от сметката на пловдивски бизнесмен 

viber icon

Хакерите източили сметката на пловдивски бизнесмен. Това съобщи заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Те успели да вземат 100 000 лева.

Престъплението е разкрито в рамките на два дни. Първоначално са задържани трима души - две физически и юридическо лице. Двама са освободени с парична гаранция от 5000 лв. Организаторът на схемата е задържан под стража. Прокуратурата е поискала най-тежката мярка спрямо него, а съдът ще реши днес дали да го остави в ареста. Претърсени са жилища, коли. Намерени са и част от парите, каза началникът на "Икономическа полиция" Славчо Алексиев. 

Претърсванията са извършени в Шумен и Варна. Разпитани да свидетели. Проникването е извършено от чужбина, изяснява се по какъв начин престъпниците са се сдобили с IP адреса на жертвата. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Тримата глу.пац.и

Тримата глу.пац.и

02.11.2021 | 16:24

От снимката да си подават оставките веднага! Съдът го е освободил даже без мярка за неотклонение, заради липсата на каквото и да е доказателство! Тези некадърници с пресконференцията сега да платят обезщетението на човека! Позор сте!

Отговори
4 1
Сем

Сем

02.11.2021 | 13:33

Когато в банка-ОББ- хората теглят пари от банкомат-става дума за същата банка на ул.Пере Тошев-прави впечатление,че след всеки,който има по-внушителен вид,веднага излиза една от служителките,или пазещата на вратата-да,охраната е жена и веднага започват да бърникат в банкомата и записват нещо.Това не прилича ли на източване на данни и после и на средства.Те-от банките са крадците.не напразно днес излязоха данни че банките са на огромни печалби.Да се разследват!.Банката е в Кичук Париж-ОББ.

Отговори
6 0
Абе

Абе

02.11.2021 | 11:30

Абе кък бързо скочиха всички търтей га на някакъвси уж бизнесмен му токнали някакви 100 000 левчета А на мен всейзвестен бизмесмен който ме ограби завземайки и застроявайки мой имот същите търтей ме пращат да си наема адвокат А не да разледват престъпление на ОПГ Защото строежа не е израснал за секунди Защото за един строеж има план А след плана има технически контрол Има граници Има контролни органи който умишлено са спели Също такива търтей който сега са се разтърчали да търсят чак във Варна Шумен и Търговище Нима кражбата на земя не е престъпление задължаващо същите тези търтей да повдигат обвинения и да разследват Нима Българската земя няма цена напоена с кръвта потта и сълзите на мойте деди Или трябва да мина към саморазправа Нима трябва да се стигне до убийство за да защитя собственоста си та търтейте да се събудят и да започнат разпитват Абе защо

Отговори
20 1
Ивайло

Ивайло

02.11.2021 | 11:15

Не могат да бъдат задържани две физически и едно юридическо лице...

Отговори
14 0
Това с

Това с

02.11.2021 | 11:33

Юридическото лице е интересно . С какво са го задържали ? С камион , с клетка , взели са му фирмения печат ? Не разбирам ?

Отговори
18 0
Не се ядосвай

Не се ядосвай

02.11.2021 | 11:44

Само виж снимката на писача и ще разбереш защо е толкова тп.

Отговори
14 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?