Следвайте ни

Израелският премиер звъни на Борисов заради коронавируса

viber icon

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е позвънил на своя български колега Бойко Борисов заради епидемията от коронавируса.

В разговора Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19, съобщиха от пресслужбата на "Дондуков"1.

Борисов подчертал, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани. „Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре“, казал българският премиер. 

Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и др.

В хода на разговора премиерът Борисов заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.

По-рано днес Бойко Борисов инспектира и строежа на "Балкански поток", както се нарича преминаващият през България ръкав на газопровода "Турски поток".

"Правим много добра инвестиция, така че България да играе ключова роля в газоразпределението и транспортирането на природен газ в Европа за десетилетия напред", заяви Борисов.

Премиерът провери напредъка по трасето в района на компресорна станция „Расово“. Борисов посочи, че с тази компресорна станция, както и с КС „Нова Провадия“ ще може да бъде увеличен капацитетът на Балкански поток до 20 млрд. куб метра.

Премиерът посочи, че Балкански поток ще диверсифицира газ по цялото трасе, не само за България, но и за Сърбия, Унгария и Австрия. Министър-председателят изтъкна още, че компресорите са най-добрите и дават възможност за всякакъв газ с различен произход да потече през българските газови магистрали.

Министър-председателят добави, че започва и разширяването на газохранилището в Чирен. Дарина Колева, инженер на обекта, докладва за етапа, на който е изграждането на компресорната станция. „Строежът върви много добре. Времето е с нас, добре вървим“, отбелязаха строителите, предадоха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?