Следвайте ни

Изплува страшна тайна от Корнелия Нинова

viber icon

Лидерът на Корнелия Нинова говори за дните си като доброволец в КОВИД отделение на Окръжна болница - София. И разри своя тайна.

"Излекувах се, но след това - бидейки в болница, виждайки умората и изтощението, питах ги от какво имат нужда. Те ми отговориха, че им трябват само хора. Тогава реших, че когато оздравея, ще стана част от екип, който помага. Затова станах доброволец - санитар".

 Това каза в интервю пред „Евроком” лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Видях болестта и от другата страна - да обличаш хора, да ги обслужваш. Търсят надежда. Много се изговори, че съм си правила пиар. Не съм го казвала досега, но и при първата вълна се включих като санитар, тогава не стана ясно. Видях го не само като желание да им помогна, но и като личен пример.

Третата страна, от която видях ковид - законодателната, политическата.   Ако като санитар съм се грижила за 50-60 човека, то като законодател трябва много да се внимава, защото това влияе на милиони. Има нужда да минеш през болницата като доброволец, за да бъдеш отговорен в решенията в парламента, когато натискаш копчето.  

Виждала съм автоматизирано гласуване, без мисъл. Например предложението да запишем, че ваксините са безплатни и доброволни. Не пожелаха само защото БСП го предложи", добави тя.  

Нинова подчерта, че цялата политика и стъпки на правителството по отношение на ковид кризата изглеждат сбъркани: "При първата вълна, правителството се гордееше, че сме с най-малко смъртни случаи. Сега е логично да сме по-подготвени, но изведнъж станахме втората по смъртност страна в ЕС.

Пропуснаха лятото - златното време. Мерките им са непоследователни и хаотични, което създава несигурност. Това от своя страна доведе до недоверие. Народът не е виновен за тази ситуация. Основната причина е недоверие към управляващите, породено от хаос и непоследователност."

 Лидерът на левицата бе категорична, че цялото  действие на управляващите е с политически привкус, в зависимост от ситуацията, с желание да се харесат на хората, с поглед към изборите.   "Ние предлагахме преизчисляване на всички пенсии, защото с 50 лева до март, каквото предлагат управляващите, няма да решим проблема с бедността на възрастните хора.  

Социалният пакет, който предложихме струваше по-малко от този на правителството и обхващаше не само възрастните хора. Щяха да стигнат до повече хора и по-трайно", каза още тя.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Го4о

Го4о

18.12.2020 | 11:05

Като санитарка (хигиенистка) се представя много добре. Човек трябва да се придържа към това за което е способен, а не да мечтае за власт и пари.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?