Следвайте ни

Изписаха Борис Гуджунов, свършила клиничната пътека

viber icon

След две седмици по болници Борис Гуджунов от днес е в дома си в "Люлин", състоянието му е стабилизирано - лекарите го вдигнаха, вече се движи, възвърна си и духа." Това съобщи неговият приятел, известният отоневролог и преподавател по фонология в консерваторията д-р Борислав Фурнаджиев, който се грижи за гласовете на известните български певци, пише "24 часа".Легендарният певец постъпил първо в "Токуда", а оттам го приемат в Александровска болница с диагноза за увредени от диабета няколко вътрешни органа - болни бъбреци, събиране на вода в белия дроб, зле функциониращ черен дроб, подуване на тестисите и тотално увредено сърце. Във вторник при него на свиждане са били съпругът на Росица Кирилова Георги Начев и Мустафа Чаушев.

Борис Гуджунов се нуждае от трайно лечение, но болничната пътека свършила и лекарите не можели повече да го държат. Втората причина да го изпратят у дома е, че след като му вкарали желязо в кръвта и засилили организма, певецът вече е на крака и започнал да се движи, уточни д-р Фурнаджиев.

"Главният лекар на военния санаториум във Велинград е предложил да го вземат с кола и да го приемат в здравното заведение за възстановяване. Там има много добри специалисти и процедури, които ще укрепят организма му", съобщи Тома Спространов, който също се чува с певеца всеки ден.

Легенди в естрадата спешно решиха да пеят благотворително за Борис Гуджунов. За трети път на сцената ще излязат Йорданка Христова, Мими Иванова, Маргарита Хранова и много други певци от неговото и от по-младото поколение. Концертът е в "София лайв клуб" на 28 декември, а събраните пари ще отидат за Гуджунов.

"Чухме се с Краси Куртев от "Акага" и му казах: Да, правим го. Датата не е много добра, много хора ще пътуват по празниците, но, за съжаление, в последния момент не могат да се запазват зали", каза вчера Йорданка Христова.

"Това е най-достойният начин да помогнем. Лошото е, че все плачем така - след дъжд качулка. Действа се чак в крайната фаза. Дано да се вземат мерки от когото трябва в държавата. Толкова унизително. Борето е много горд и достоен човек", коментира Мими Иванова.

"Не съм си представял, че ще стигна до такова положение да разчитам на помощта на моите приятели. И все пак по настояване на хората около мен си позволявам да оставя банкова сметка. Тя е на сина ми Кристиян Борисов Гуджунов, който в момента се грижи най-вече за мен, тъй като съм доста слабо подвижен. Благодарен съм на вниманието и обичта ви към мен - единствената топлина и надежда, че все пак съм оставил една добра следа след себе си", написа до медиите Борис Гуджунов.

Сметката е в "Централна кооперативна банка" АД:

IBAN: BG81 CECB 9790 10E3 4797 00
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Кристиян Борисов Гуджунов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?