Следвайте ни

Изнервени шофьори и километрични опашки на „Кулата" (ОБЗОР)

viber icon

За пореден ден трафикът на границата с Гърция е интензивен. През деня опашката на ГКПП „Кулата" стигна до 10 километра, а проверката отнемаше около 4 часа чакане за всички туристи.

 „Температурата е 50 градуса на сянка. Не знам какво да кажа. Тоалетна няма, вода няма. Съжалявам, че живея в България, това е истината”, сподели един от чакащите.

„Просто не се издържа. Вече 4 часа чакаме. Няма вода, храна, тоалетна. Трудно е”, сподели друг.

Колоната отказа част от туристите от пътуването към Гърция. И за някои морската почивка завърши преди да е започнала. Граничните власти обясниха, че около 70 %  от туристите на „Кулата” са сръбски граждани. Това води до забавяне, защото на границата сърбите подлежат на стопроцентови проверки.

„От една страна допринесе това, че  пунктът „Маказа” е затворен или поне такава беше първоначалната информация. От друга страна, доколкото разбрахме много хора не са си попълнили декларацията, която изискват гръцкото правителство. А някои не са получири въпросния код” , разказаха други пътуващи.

Обходният път през село Кулата през целия ден беше блокиран от полицията, за да не се заобикаля опашката.

Другите пунктове остават празни, защото Атина официално обяви, че влизането на летовници ще става само един пункт. В същото време ГКПП  „Маказа" ще остане отворен за туристи до 6 юли. Това съобщи говорител на гръцкото правителство, който обяви, че до момента пунктът работеше в „гратисен период”.  През него ще могат да преминават само хора, които имат трудови договори и пътуват по работа.

Местните власти у нас не са съгласни с мярката, която налага южната ни съседка. Според тях това ще доведе до загуби в туризма.

Затворени за туристи остават пунктовете „Илинден”, „Ивайловград” и „Капитан Петко Войвода”. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Т ъпаци

Т ъпаци

03.07.2020 | 10:02

Колко трябва да си т ъп , м азохист и да не уважаваш себе си да висиш на опашка за .... да отидеш в Гърция ? Няма такъв народ .

Отговори
0 1
Оная госпожа дето иска да се махне от България

Оная госпожа дето иска да се махне от България

02.07.2020 | 21:59

Искам на всеки метър опашка на напускащите България държавата да осигури освен тоалетни и зали за почивка. Иначе оставам!

Отговори
3 1
Филадендрона

Филадендрона

02.07.2020 | 21:48

Айде всички към анадола. И пазете плажното масло, върши чудесна работа и не ви трябва вазелин! Обичааааааааааааме ви...

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?