Следвайте ни

Измама за много пари: Африканци лъжат българки, че са генерали от НАТО

viber icon

Африканци, представящи се за натовски генерали, масово мамят българки в интернет и ги карат да им изпращат пари, предупредиха от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Случаите са се увеличили в последните месеци.

Измамниците започват комуникация с жени, от чиито профили в социалните медии личи, че нямат партньор. Понякога онлайн-връзката продължава седмици преди да се стигне до искането на пари.

Комисар Владимир Димитров - началник на Отдела за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП, обясни пред БНР, че измамниците избират възрастни жени, които имат общодостъпни снимки, от които е очевидно, че нямат партньор.

„Затова им се представя красивата картина на американски генерал, който от 5 години е в Афганистан или някоя друга държава и търси жена, с която да заживее след приключване на военната му служба“, допълни той.

По думите му почти всяка седмица има българка, която става жертва на измамниците.

„Най-вече жени се таргетират от тези престъпни групи. Тази жена заявява, че преди няколко седмици се е запознала с подобен генерал. Изнудвана е по някакъв начин. Първоначално е поканена да изпрати пари, обикновено започват с няколкостотин лева“, каза комисар Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ко още не сте направили за пари ве Мекица

Ко още не сте направили за пари ве Мекица

28.05.2021 | 14:57

Ба .....си мамката Ковидчо веке не носи парички и пълните иди ...оти от Мекица претоплят един бълвоч от година време сътворен от тях И хоп новина Ба ....си мамата

Отговори
0 2
Мара

Мара

28.05.2021 | 13:42

Мога да се излъжа ако дадат пари не аз да давам

Отговори
4 1
Бай Х.ой

Бай Х.ой

28.05.2021 | 13:29

K.urvi zbogom :D

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?