Следвайте ни

Изхвърлят тестове за бременност при капачките за кувьози

viber icon

Поредната акция за събиране на капачки, с които след това се закупуват кувьози за нуждаещи се български болници, се проведе на 1 ноември в София. 

Освен капачките обаче, доброволците намериха в чувалите и всякакви отпадъци - от кенчета за бира до самобръсначки. Най-силно впечатление направи тест за бременност, захвърлен редом до рециклеруемата пластмаса.

Основателят на кампанията "Капачки за бъдеще" Лазар Радков за пореден път апелира гражданите да не изхвърлят битовите си отпадъци при капачките. През август чрез „Марица“ той алармира и че масово тубите и торбите с капачки се „изхвърлят“ извън обособените за целта сърца, поставени на 650 доброволни пункта в над 150 населени места в България.

Сред останалите захвърлени боклуци при капачките са чехли, щипки за пране и дори коркови тапи. Много хора, направили своето дарение се възмутиха от неглижирането и липсата на възпитание у останалите участници в кампанията. Някои дори изказаха благодарност, че тестът за бременност е отрицателен, за да не се размножава подобен манталитет.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай