49
Следвайте ни

Изгониха с охрана Лютви Местан от съдебна зала в Кърджали

viber icon

Лютви Местан беше изведен с охрана от залата на окръжния съд в Кърджали, където се гледа поредното заседание по делото за катастрофата, станала край момчилградското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе. Бившият политик е обвиняем по случая заедно с другия водач и баща на загиналото дете Юсеин Ахмед, пише 24chasa.bg.

Местан беше предупреден от съдията Георги Милушев няколко пъти да не нарушава реда в залата, за да не бъде отстранен от заседание.

До изгонването на бившият политик се стигна след като той започна да задава многобройни въпроси на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза за катастрофата.

"Достатъчен ми е прокурорския произвол, за да бъда подложен и на съдебен", репликира Лютви Местан съдията, който поиска да престане с въпросите. Магистратът призова бившия политик да напусне залата, а след като не го направи, Местан беше изваден от съдебната охрана.

Последва реакция на защитниците на обвиняемия, които поискаха съдията и съдебният състав да си направят отвод с мотив, че са нарушени правата на клиента им.

След кратко заседание искането беше отхвърлено с мотив, че то е неоснователно, необосновано и в противоречие на закона.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?