Следвайте ни

Изгоненият от президенството Калоян Методиев прави мозъчен тръст

viber icon

След като излетя от президентството, бившият началник на кабинета на държавния глава Калоян Методиев вече има ново амплоа. Политологът оглави новосформирания институт „REGO“. 

Това става само три седмици, след като Методиев си тръгна от „Дондуков” 2, и то със скандал. На 21 септември той хвърли медийната бомба във Фейсбук, където обяви, че "напуска президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката”.

Малко по-късно от администрацията на държавния глава оповестиха, че Румен Радев е подписал указ, с който освобождава по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет.

Изглежда обаче младият политолог бързо се е ориентирал и вече гледа напред, пише lupa.bg.

„Институтът REGO.BG е създаден преди броени дни. Идеята е да функционира като мозъчен тръст, който да работи за по-доброто и успешно развитие на българското общество. На базата на моя опит, а и на останалите от екипа, мислим, че можем да сме полезни за налагането на работещи модели, които да решават серията от натрупани тежки проблеми в България”, обяснява Методиев.

Наименованието на новия институт идва от латинската дума rego, която буквално означава управлявам, напътствам. Преди да стъпи на „Дондуков” 2, Калоян Методиев пишеше политически разбори за Института за стратегии и анализи. Все още обаче не е съвсем ясно откъде и как ще се финансира новото му начинание. Според някои източници парите щели да идват от кръгове, близки до БСП. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?