Следвайте ни

Издирват се! 25 000 изчезнаха безследно у нас

viber icon

25 000 българи са изчезнали безследно у нас през последните 20 години. За тях няма никаква информация от момента, в който следите им се губят.

В категорията на безследно изчезналите попадат онези, за които няма никаква информация. И така статистиката сочи, че за последните 20 години са разкрити приблизително 24 000 подобни случая. Други около 1000 остават неразгадани и до днешен, предава Нова тв. 

Сред тях е и случаят на Мариан. Той изчезва, когато е едва на една годинка на 22 октомври 2019 г. За последно е бил в двора на семейната къща в село Николаево. „Аз съм виновен, признавам си. Оставих го за 5 минути без надзор и оттогава няма следа. Кучета, термокамери, доброволци – кой ли не го търси“ , разказа бащата Стоян Хугов.

„Когато изчезва дете и нямаме в региона регистрирани някакви педофилски прояви, съпричастност обикновено към изчезването му има най-близкият семеен кръг“, поясни криминалният психолог Тодор Тодоров.

„Съмнения имаше навсякъде до последно. Подложиха се на детектор на лъжата - близки, роднини, братовчеди. Оттогава се съмняваме, че е отвлечено“, сподели Стоян.  

„Според мен е взето за продаване. Искам да кажа на тези, които са го взели, да ми върнат детето. Колкото пари искат, ще им дам. Само искам да ми го върнат“, казва майката Галя Хугова през сълзи.

„Само да го оставят някъде, да го видя, да го чуя, дори не искам да знам за тези хора кои са. Само да го върнат живо и здраво. От ден на ден душата ми гори. Не знам защо живея“, споделя Стоян.

Но Мариана знае за какво живее - заради единственото си дете, което не е виждала вече 5 години. 30-годишната тогава Зорница изчезва от Петрич на 1 февруари 2015-а. Тогава около 8.00 ч. сутринта излиза от дома си без телефон, за да разходи кучето. На излизане казва на майка си, че ще се прибере бързо, за да отидат на църква в Гърция. 

„Може би минаха около 20-25 минути и се зачудих къде са“, разказа майката на Зорница.

Мариана излиза да я търси. Не вижда дъщеря си, но открива кучето в реката. „Кучето беше на една суша във водата. Ясно, че не е паднало само. Животното е живо и здраво, но за съжаление не може да говори, за да ни разкаже какво е станало“, споделя Мариана пред Нова тв.

А най-вероятно, казва жената, кучето е единственият свидетел на случилото се.  „Неделя е единственият ден, когато тук няма пазар. Този, който го е направил, го е измислил. Полицията помисли, че се е удавила. Дни наред търсиха, но следа нямаше “, споделя майката.

Мариана казва, че врагове в града дъщеря й не е имала. Приятели също, тъй като последните години двете живели в Гърция. В Петрич се преместили заради предложение за работа. И то около 2 месеца преди изчезването на 30-годишната жена.  „Тя нямаше приятел. Не мисля, че е крила нещо от мен. Сънувала съм я. Тя се беше върнала и й нямаше нищо“, сподели майката на изчезналото момиче.

Така и наяве, и насън, Мариана няма отговор на въпроса, който си задава всеки ден вече 5 години. „Няма да преживея да чуя най-страшното. По-добре да е в неизвестност“, каза още майката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?