49
Следвайте ни

Издърпаха ушите и на шефа на подслушването

viber icon

Решение за освобождаването на председателя на Държавна агенция "Технически операции", която отговаря за ползването на специални разузнавателни средства, е взето на днешното заседание на кабинета.

В мотивите за уволнението на Китов се посочва, че председателят на ДАТО е извършил действия, които накърняват престижа на агенцията, което е основание за прекратяване на правомощията му, обясниха от Министерския съвет.

Това е третата специална служба, чийто шеф сменят служебното правителство и президента Румен Радев. Още през лятото преди провеждането на изборите от 11 юли бяха сменени шефовете на ДАНС и разузнаването по настояване на вицепремиера Бойко Рашков.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Персонални данни

Персонални данни

29.09.2021 | 14:31

Няма тайни в обикновенния свят, всяка буква в интернет остава, в компа, изтриваш само пътя към файла. Всяка казана дума остава в пространството, и който може го знае, и подслушвача е подслушван, защитени стаи няма. Проблем е, че с обществен ресурс се трупа информация скъпа стока. С нея може да се вършат престъпления и къде тогаз е суверена, оставил без надзор

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?