Следвайте ни

Избраха 22 комисии: ИТН взе най-важните, ДПС - икономическата, Томислав Дончев отговорник за ЕС

viber icon

Депутатите избраха състав и ръководство на 22 постоянни комисии, предаде "Фокус".

Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия. Председателство за настоящата сесия ще поеме Светлин Стоянов от "Има такъв народ".

"Има тъкъв народ" ще оглавят за постоянно общо 7 комисии. Те ще председателстват едни от най-важните комисии в Народното събрание. Любомир Калимански ще председателства Комисията по бюджет и финанси, Андрей Михайлов - Комисията по конституционни и правни въпроси. Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще оглави проф. Николай Радулов от "Има такъв народ". Силви Кирилов ще бъде председател на Комисията по здравеопазване.

ГЕРБ - СДС получиха ръководството на четири постоянни комисии. ГЕРБ ще оглавят Комисията по въпросите на ЕС и Комисията по траспорт и съобщения. Председател на Комисията по въпросите на ЕС ще бъде Томислав Дончев, а на тази по транспорт Росен Желязков. Комисията по културата и медиите ще оглави Тома Биков. Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите ще председателства Радомир Чолаков.

"БСП за България" ще оглавят общо четири комисии в 46-ия парламент. Комисията по труда и социалната политика ще се председателства от Георги Гьоков, Комисията по отбрана от Атанас Зафиров и Комисията по образование от Ирена Анастасова и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта от Иван Ченчев.

"Демократична България" ще оглавят четири постоянни комисии, а именно Комисията по околна среда и водите, която ще председателства Борислав Сандов и Комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии, която ще ръководи Ивайло Мирчев, както и Комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество - Цецка Бачкова. Комисията по политиката за българите извън страната ще оглави Антоанета Цонева.

ДПС ще оглавят две постоянни комисии - Комисията по икономическата политика и туризъм - Йордан Цонев и Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление - Халил Летифов.

Правилникът предвижда, че народен представител може да членува само в две постоянни комисии. От първото заседание на този парламент от 21 юли досега са заседавали само Временни анкетни комисии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Такова опростачване

Такова опростачване

18.08.2021 | 14:59

На политическата върхушка никога не съм си представяла! НО ТЕЗИ ОТ " ИМА ТАКЪВ ПРОСТ НАРОД" ВОДЯТ ПЪРВЕНСТВОТО ЗА ЗАСЛУЖИЛ ПРОСТАК В ДЪРЖАВАТА! БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ СА!

Отговори
6 1
Тиква

Тиква

18.08.2021 | 23:37

Ти забрави ли банкянската Тиква как обикаляше по цял ден по селата с джипката вместо да ходи на работа.

Отговори
1 0
Шпикер,!

Шпикер,!

18.08.2021 | 13:35

Комисията по Бурите, Грамотевиците и Кражбите да я дадат на лицето ИБТ от Филибето!

Отговори
5 1
Мата Хари!

Мата Хари!

18.08.2021 | 14:28

А на Дани Ка да дадат комисията по Забавленията и Пълнене на Чекмеджето!

Отговори
1 3
Ники

Ники

18.08.2021 | 13:26

За какво са им комисии като скоро ще се разпуснат. Борбата е за парите, получавани от шефовете на комисиите, а това че повечето са некадърници е без значение.

Отговори
7 1
Пашата от СИК

Пашата от СИК

18.08.2021 | 13:49

То не се знае!

Отговори
2 4
jon bon

jon bon

18.08.2021 | 12:01

Тошко да вземе комисията по простащина и нахалство да оглави, заедно с лидера си!

Отговори
23 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?