Следвайте ни

Избягаха двама затворници

viber icon

На 24.08.2019 г. в 15.45 ч. в Затворническо общежитие от открит тип „Стара Загора“ към затвора гр. Стара Загора служителите от надзорно-охранителния състав са констатирали, че двама лишени от свобода са осъществили бягство чрез преодоляване на охранително съоръжение, съобщи Блиц.

При пълно взаимодействие с органите на МВР е обявена тревога, като лицата са пуснати за общонационално издирване. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая.

збягалите затворници са молдовци. Те са част от бандата, разбила банкомат в Казанлък на 20-ти август миналата година и откраднали над 31 хиляди лева, информира presstv.bg.

Сайтът уточнява, че към момента информацията е непотвърдена.

 
Групата взриви банкомат и в Стара Загора, от който отмъкна близо 60 хиляди лева.

Те бяха заловени в Пловдив след няколко дни. През юли тази година Старозагорският окръжен съд гледа делото по съкратената процедура след като 24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 23-годишният Дионис Коджукаро се признаха за виновни. Затова и наказанието им бе намалено от 7 години на 4,8 години затвор при общ режим.

Вероятно избягалите са Василе Морару и Дионис Коджукаро.

От около една седмица са били преместени в затворническо общежитие с отворен тип. Режимът в него е бил изключително облекчен. Вероятно са имали достъп до мобилни телефони и е възможно да са подготвили бягството си.

Разпоредена е национална издирвателна акция за избягалите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?