1939
Следвайте ни

Изборът за шеф на Лекарския съюз ще е състезание с един кон

Д-р Иван Маджаров засега е единственият кандидат за поста

viber icon

Българският лекарски съюз (БЛС) ще си избере нов председател на своя 72-ри събор на съсловната организация. Той ще се проведе в събота, 18 септември, съобщиха от там. Единственият сигурен кандидат към момента е досегашният председател д-р Иван Маджаров, чийто първи мандат изтича. Напълно възможно е да бъдат избрани и нови заместник-председатели на съсловната организация.

За кандидатурата си д-р Маджаров съобщи  неотдавна, като дори заяви, че не вижда пречка човек, който е работил за съсловната организация, да се кандидатира за поста още един мандат.

Настоящият шеф на БЛС влезе в задочен конфликт със здравния министър Стойчо Кацаров заради уволнението на Асен Балтов от "Пирогов", както и за забавените ковид бонуси на медиците. 

72-рият редовен отчетно-изборен Събор на Българския лекарски съюз ще се проведе в НДК, като регистрацията на делегатите от регионалните колегии ще започне в 7.30 часа, а началото му ще е в 10 часа.

След изслушване на отчетите за дейността на Управителния съвет Контролната комисия и Комисията по професионална етика за мандата 2018-2021 г., делегатите ще гласуват дали да освободят, или не от отговорност Управителния съвет. След това те ще пристъпят към избор на негов председател, заместник-председатели, главен секретар и членове.

Предстои да бъдат избрани още председател на Контролната комисия и на Комисията по професионална етика, както и техни членове. Накрая те ще дадат вота си и за членове на Висшия медицински съвет.

Предстоящият форум беше атакуван от пациентските организации "Заедно с теб", които отправиха питане до здравния министър дали не се газят противоепидемичните мерки със събирането на над 400 делегати лекари от цялата страна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Е от где ще докарате кон?

Е от где ще докарате кон?

16.09.2021 | 17:02

Там са само крадливи магарета

Отговори
1 0
d-r ZAX

d-r ZAX

16.09.2021 | 14:45

Най-смотания от смотаните шефове на БЛС.

Отговори
2 0
Първомаец

Първомаец

16.09.2021 | 11:45

Този Маджаров си е куц кон. Това е пародия на лекар.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?