Следвайте ни

Избираме най-хубавото българско дърво за годината

viber icon

Кое е най-хубавото българско дърво за отминалата година? Това решаваме чрез конкурса „Дърво с корен“, организиран от фондация „ЕкоОбщност“. В конкурса участват 22 дървета, от които са избрани 10 финалисти. Кой ще е големият победител ще се реши след края на инициативата, която приключва на 20 януари.

Снимките на дърветата, заедно с описание към всяко от тях, са качени на сайта на фондацията. Този път най-много предложения има за различни видове дъб, като някои достигат до 700-годишна възраст.

В топ 10 влиза и вековният цер до село Клисура, известен с това, че всяка година местните правят там курбан в чест на Св. Спас. До него се нарежда и бялата черница при Звиница, пазеща спомените на жителите на селото, както и ядливият кестен в двора на Казанлъшкия девически манастир „Въведение Богородично“.

Победителят ще се включи в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2021“, в която ще се надпреварват 13 държави, както и оглед от специалисти арбористи и препоръки за по-професионална грижа. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай