Следвайте ни

Ивайло Мирчев: Списъкът "Магнитски" ще бъде разширен с близки до ГЕРБ

viber icon

Добре е от "Има такъв народ" да се върнат на масата за преговорите, но трябва да се подпише коалиционно споразумение, за да бъдат държани далеч от властта ГЕРБ и ДПС, от това зависи третия мандат, коментира пред БНТ депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

Според него в бъдещ кабинет трябва да бъдат поканени успешните министри от служебното правителство.

Непосредствените приоритети според него са мерките за справяне с новата covid вълна и актуализацията на бюджета.

Той допълни, че перспективата е за управление в рамките на 6-8 месеца, тъй като настоящият парламент не е достатъчно хомогенен.

„Когато има управляващо мнозинство, ще бъде коментиран и въпросът за предстоящата смяна на управителя на Българската народна банка“, коментира Мирчев.

По думите му конкретни имена за поста не са обсъждани.

Мирчев открои ролята на гуверньора на БНБ за приемането ни в еврозоната и въвеждането на еврото, нещо, което е сред приоритетите на "Демократична България".

Също така и ролята по санкциите по закона "Магнитски".

Има всички индикации, че ще има нов списък, който ще бъде разширен с нови лица, които "очевидно са близки до управлението на ГЕРБ", каза Мирчев.

"Ние създадохме такава комисия в НС по инициатива на "Демократична България", тази седмица ще бъде изслушана БНБ в тази комисия. Тя разследва защо българските институции не са разбрали, че г-н Пеевски, г-н Божков, са извършили определени престъпления според американския Държавен департамент", каза депутатът от ДБ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ха ха

Ха ха

23.08.2021 | 09:46

Интересно сега СИКаджийската МУТРА какво ще каканиже! Кажи бе, Толуп!

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?