Следвайте ни

Иван Петков-Бебето: „Протестните“ партии отхвърлиха предложението ни за мораториум, сега се опитват да го изкарат като тяхно

viber icon

„Към момента приоритетите на БСП са да се формира кабинет, за да може да се направи истинска проверка на управлението на Борисов. В същото време искаме във възможно най-кратък срок това, което новите партии отхвърлиха, а именно мораториум върху назначенията, концесиите и действията на правителството в оставка в момента“, заяви депутатът от левицата Иван Петков в ефира на радио „Фокус“ и допълни, че въпреки че протестните партии отхвърлиха това, сега се опитват да го изкарат като тяхно предложение.

Личните приоритети за държавата на Иван Петков са следните: „Най-голямо внимание трябва да се обърне към съставянето на една стабилност, към това обществото да види сигурност в парламента и да могат да имат доверие в народните представители.“ Той припомни, че в годините назад и в момента Народното събрание е с много нисък рейтинг, а заседанието в петък може да бъде наречено “цирк“. 

„Затова ние трябва да тръгнем с истински и конкретни политики, които Корнелия Нинова още в първия ден каза, че ще защитаваме.“ Той даде за пример внесения законопроект за безплатните детски градини и преизчисление на пенсиите.

По отношение на епидемиологичната обстановка в страната, Иван Петков заяви: „В Социалистическата партия има здравни експерти, които ще изкажат мнението си по отношение на здравната криза. Естествено видяхме и неадекватните действия на управляващите - първо закриха Националния оперативен щаб, а от вчера отново е действащ. Неефективността от т.нар. от „Борисов ластик“ на отваряне и затваряне, води до големи сътресения в икономиката.“

На финала той изрази надежда, че чрез европейските фондове ще бъде съживен туристическият сектор, който е един от най-засегнатите от пандемията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Kykyreq

Kykyreq

19.04.2021 | 16:25

Ot dnes shte bade Ivan Petkov-Murdera. Kazah.

Отговори
2 0
Майна до памперса бебето

Майна до памперса бебето

19.04.2021 | 16:17

А вие какво очаквате от БКП БСП ? Да печелите дивидентите на наш гръб народа който вкара протестните партии вътре ли ? Ходете по дяволите вие статуквото на БКП - ГЕРБ БСП ДПС . Колкото до теб - ти си СМ-РАД и отпа-дък болшевишки, пълен БО-КЛУК . И още нещо - ЛУКОВ МАРШ ЩЕ ГО ИМА И СЪДА ВЕЧЕ ЩЕ ВИ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН НА ВАС БКП ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРЕЧИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ДА СИ ЧЕСТВА И ПОЧИТТА НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ . Понял СУКА ?

Отговори
3 0
Kykyreq

Kykyreq

19.04.2021 | 16:13

Murdera koi go buta. Ds baba ds dqdo? Aman ot myrderi

Отговори
3 0
Kykyreq

Kykyreq

19.04.2021 | 16:11

Toq murder otkade se vze?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?