2374
Следвайте ни

Иван Кръстев за COVID ситуацията: Предлага се свободата да бъдеш заразен и да умреш

viber icon

Политиците у нас в момента предлагат свободата да бъдеш заразен и свободата да умреш. Така коментира COVID ситуацията у нас в bTV политологът Иван Кръстев.  

„Политиците се страхуват от задължителна ваксинация, защото с нея сякаш обещаваш на хората никога да не умират, поемаш отговорност за всяка смърт, а от друга страна им казваш – вие сте свободни хора – в нашата страна не ви караме нищо – не ви задължаваме да се ваксинирате, не правете нищо“, смята Кръстев.

Според него българското общество губи инстинкт за самосъхранение.

„Ние обикновено се сравняваме с другите, а сега ние сме горди, че не се ваксинираме – в ЕС България е шампион по неваксиниране – изведнъж всички други са идиоти, нямат усещане за свобода, не разбират за какво става дума“, коментира политологът.

Той смята, че вина имат и медиите, като се дава трибуна за всякакви позиции за ваксините.

„Има много легитимни въпроси, свързани с ваксините, но вътре в научната общност е постигнат консенсус, че ваксинирането предпазва. То предпазва така, както предпазва борнежилетката – никой не ти гарантира, че няма да загинеш, но рискът да умреш като неваксиниран е в пъти по-голям, отколкото като ваксиниран“, каза още Иван Кръстев.

Относно поредните парламентарни избори у нас на 14 ноември той е на мнение, че несъставянето на правителството след вота ще е колективно самоубийство на българската политическа система.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Новите Будители

Новите Будители

01.11.2021 | 09:14

А на един друг, чийто баща беше зам. завеждащ деловодството в ЦК на БКП - това е секретния отдел - да създаде Център за либерални стратегии (Иван Кръстев, бел. ред). Правилото беше - колкото по-висок произход имаш, колкото по-голям партиен началник е бил баща ти, толкова по-големи шансове имаш в „Отворено общество“. В старите кадри на „Отворено общество“ има хора с много интересен произход. И така се създаваше новият български елит - от децата на стария.trud.bg

Отговори
3 1
Грозния Хари

Грозния Хари

01.11.2021 | 05:38

Много пари са потекли към властта и близачите им! Но ще им се виде тесен света скоро!

Отговори
6 4
Мими

Мими

01.11.2021 | 05:09

Не вярвам на ваксините това е

Отговори
7 9
Мимето

Мимето

01.11.2021 | 01:22

Фациално ептен е закъсал горкия! Трудна дилема - да умреш ваксиниран или неваксиниран, туй е въпроса. Защото според текущата ситуация и статистика е все тая.

Отговори
9 8
ДОК

ДОК

01.11.2021 | 00:27

Човекът на Сорос. Ръководител на "мозъчния" му тръст в Европа. Предал семейните идеали. По пътя на Белязания от Момона руснак/все още жив/.

Отговори
10 7
Консенсус

Консенсус

31.10.2021 | 22:34

Вътре в научното общество били постигнали конесус... само от тук става ясна лъжата. Не, няма консесус. Все повече учени се позиционират срещу ваксините и наричат случващото се 'лъжа'. Просто не им се дава трибуна.

Отговори
18 14
daaaa

daaaa

31.10.2021 | 22:10

по данни на Европейската агенция по лекарствата ваксините срещу COVID-19 са имали фатален изход в Европейския съюз за около 5000 души, като от тях - 4198 – за тази на Pfizer[2], - 1053 – за тази на AstraZeneca, - 392 – за ваксината Moderna, - 138 – за ваксината Janssen; като има предвид, че Европейската комисия е договорила споразуменията за закупуване и не е пожелала фармацевтичните лаборатории да поемат своята отговорност; като има предвид, че членовете на ЕП не са имали достъп до договорите по време на преговорите; 1. призовава Комисията за създаването на фонд за обезщетение на жертвите на ваксините срещу COVID-19 2. възлага на своя председател да предаде настоящата резолюция на Комисията и на държавите членки.

Отговори
15 7
Здраве

Здраве

31.10.2021 | 21:55

Да дава се трибуна, ами на тебе господине кой ти даде трибуна и що за разсъждения са това че и пред такава трибуна, всички трябва да се спрете поне за малко за да може хората да се успокоят по не малко, стига палете чергата ту от ляво ту от дясно всичко става от батак по батак.

Отговори
19 8
Антиваксър

Антиваксър

31.10.2021 | 21:41

Поредния болшевишки комунист ционист който е против демокрацията свободното мнение и плурализма . На този имбе-цил максимата е - има човек има проблем , няма човек няма проблем

Отговори
18 13
Па у тъча

Па у тъча

31.10.2021 | 21:35

Мъ що Еврогейския съюз ще го прави фонда Ами да го правят еврейтегейци пройзвеждащи Ваксата И надписа върху пакетите Вакса да бъде както при цигарените кутий ВАКСИНИРАНЕТО ВРЕДИ НА ВАШЕТО ЗДРАВЕ И ТОВА НА БЛИЗКИТЕ ВИ

Отговори
17 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?