Следвайте ни

Иван Хиновски: Цените скачат, предстои ни тежка зима

viber icon

"Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре. Най-сериозният удар ще бъде върху столицата, върху топлинната енергия, поне 5-10% ще се повиши."

Това каза председателят на Комисия по енергетика в парламента Иван Хиновски в  БНТ.

Според него, много търговци спекулират с цените. Той допълни, че единствено Комисията за енергийно и водно регулиране може да налага санкции.

"Състоянието на "Топлофикация София" е много тревожно", каза още Иван Хиновски.

Той добави, че не желае да бъде министър. Ще помагам на всички кандидат-министри, трябва да заровим томахавките, коментира още Иван Хиновски.

 Възможно е вдигане на 3400-3600 лв. на осигурителния доход

На фона на растящите цени служебният социален министър Гълъб Донев заяви пред bTV, че така както е разчетен бюджетът, парите за пенсиите и добавките са осигурени.

Добавките от 120 лв. ще се антикризисна мярка и ще бъдат получаване от над 2 млн. българи. Това предложение е малко екзотично, защото кабинетът предлага преизчисление с по-висок коефициент на осигурителен стаж. С него ще има по-голяма адекватност и гарантиране на увеличаването на доходите.

Социалният министър обясни, че с добавката от 120 лв. минималната пенсия ще стане 420 лв., но когато влезе преизчисляването от 25 декември, тя ще бъде 370 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бгг

Бгг

13.09.2021 | 10:11

Борсата трябва да се закрие. Енергетика трябва да е 100% държавна. Иначе гушим спекуланти. Трябва да излезем от договора за въглеродните емисии. - той не е пазарен принцип.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?