Следвайте ни

Иван Гешев иска имунитета на кандидат за депутат от Бургас

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев внесе искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за снемане на имунитета на кандидат за народен представител, съобщиха от Прокуратурата.

Мотивираното искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) е да разреши да привлече към наказателна отговорност на Ц.Г.- кандидат за народен представител на предсрочните избори за 46-ото Народно събрание, насрочени за 11 юли 2021г.

Обвинението е, че на 29 юни 2021г. в с. Маринка, общ. Бургас той е дал на четирима имотна облага, за да гласуват за определен кандидат и коалиция.

Според закона, за подобно действие се предвижда от една до шест години затвор и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.

Причината е започнало разследване в Бургас за изборни измами под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

Разпитани са свидетели, в това число пред съдия, допълнени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Според прокуратурата събраните доказателства са достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?