Следвайте ни

Ива Митева: Привикваме главния прокурор заради боя

viber icon

В сряда може да бъде поискано изслушване на главния прокурор Иван Гешев. Това ще стане на заседание на Комисията по правни въпроси, ако до сряда комисиите бъдат конституирани, съобщи за БТВ председателят на парламента Ива Митева.

„Така че още тази седмица той може да бъде поканен, той е длъжен съгласно правилника да се яви в Народното събрание и да се проведе обсъждане в

Ива Митева обясни, че това, което я е накарало да свика извънредно заседание на НС е това, „което накара да се възмути целия български народ преди няколко дни“.

„Това, което видяхме всички на тези кадри (бел. р. с полицейското насилие по време на протестите) наистина е много притеснително, наистина е шокиращо и наистина мисля, че е време ясно да заявим, че така не може да продължава. Затова моята единствена реакция беше да свикам извънредно заседание на Народното събрание“.

Съгласно правилника, изслушването трябва да бъде внесено с проект от народните представители, поясни председателят на парламента.

„Подготвила съм такова изслушване за внасяне. Отделно, това, което вчера реших, е да се инициира внасяне на доклад от главния прокурор. Знаете, че там инициативата може да бъде от парламентарни групи и от една десета от народните представители.

Така че такъв проект също е подготвен. Третата точка, която мислех да сложа в дневния ред, е проект на декларация, което е един политически акт и ще изрази отношението на цялото Народно събрание към случващото се. Мисля, че всички колеги ще ме подкрепят“.

Митева каза, че се е чула с депутати от различни парламентарни групи – „Демократична България“, „Изправи се БГ, ние идваме“ и от „БСП за България“, които са подкрепили нейните актове. Тя допълни, че не се е чула с ГЕРБ.

„Не съм се чула с колегите от ГЕРБ. В случая действам по-скоро като пръв сред равни, както ме бяха обвинили те самите, че не съм такъв през изминалата седмица.

Смятам, че аз трябва да поема инициативата в случая, дори и ударите, ако не съм права. Затова изчаках да ме потърсят всички парламентарни групи и днес наистина, тези парламентарни групи, които ви изброих, ме потърсиха, даже и колегите бяха вече в Народното събрание“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

намръщенЪ

намръщенЪ

15.08.2021 | 23:27

Съветският Галош с генералски пагони е един топ-идиот с огромна прислуга

Отговори
3 0
Слугинята болонка

Слугинята болонка

15.08.2021 | 22:58

Тази като куче изпълнява заповеди, правилно тетки мажоретки я нарекоха болонка.

Отговори
4 0
Безсрамие, наистина си болонка

Безсрамие, наистина си болонка

15.08.2021 | 22:18

Другарката замазва издънките на Радев и министрите му. Ивке ще извикаш ли хаджията дето хвърлаше яйца по герба, стреляше с прашка, изсипваше вмирисана риба, ще потърсиш ли ония, които палеха слама в краката на полицаите, извикай носачите на ковчези - хаджито и бабикянчо, вуду магиите. Като куче изпълняваш заповеди

Отговори
6 1
анонимен

анонимен

15.08.2021 | 21:41

Протестерите се опитват да се обединят.Простаци и реваншисти!Като знам какво са правили протестиращите, заслужават не "полицейско насилие" а да ги разгонят със сълзотворен газ и оръдия с вода.В САЩ биха ги застреляли.Това не бяха мирни протестере, а явни платени провокатори.Твърдо заставаме зад нашата полиция.Те бяха много толерантни, а лайняната "протестерчета" просто искаха да видят колко далече могат да стигнат с провокациите си.Каквото повикало, такова се обадило.

Отговори
7 2
Бай Ставри

Бай Ставри

15.08.2021 | 20:59

Каскета много добре знае за събитията преди година, но ще се самосезира единствено ако самият той или негови роднини получат такъв полицейски лобут

Отговори
4 8
намръщенЪ

намръщенЪ

15.08.2021 | 23:29

Каскета бе много мил с вас, трябваше ви един "калашников"7.62 на автоматичен режим! Щеше да има и по-малка заболеваемост в СФ от КОВИД

Отговори
3 0
Асан

Асан

15.08.2021 | 20:30

Митке удари му един страп он :)))))

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?