Следвайте ни

ИТН заподозря служебен министър в кражба на интелектуална собственост

Тошко Йорданов гневно: Христо Иванов и Мая Манолова ни бутат към нови избори

viber icon

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов гневно размаха пръст в парламента на Изправи се БГ! Ние идваме! и на Демократична България.

„Христо Иванов и Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце. Водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате това. Още по изумително е, ако го разбирате и въпреки всичко го правите. Ако продължавате така, това ще се случи и вие ще сте виновни“, заяви Йорданов.

„Вчера от трибуната на НС съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени амбиции и желание за намеса по отношение на състава на бъдещия МС и личностите, които да заемат постове в него. Четири дни преди тази декларация, по инициирана от ИТН среща тук, в това НС, политическото ръководство на нашата партия се срещна с политическото ръководство на ДБ. На тази среща от ДБ категорично заявиха, че нямат и няма да имат претенции относно личностите, които ще представляват бъдещата изпълнителна власт. Не знаем какво се е случило през изминалите четири дни, но тази позиция коренно е променена“, заяви Тошко Йорданов.

Той обвини Христо Иванов, че си е позволил от трибуната на парламента да изяви претенции относно бъдещия кабинет, но и да посочи конкретни личности, които трябва да седнат в министерски кресла - Кирил Петков, Асен Василев, проф. Николай Денков, които са чест от сегашния служебен кабинет, заради тяхната „експертиза и морална чистота“.

„Дали това е така?“, попита съпредседателят на ИТН и изнесе факти, свързващи финансовият министър Асен Василев с фирма, която е била умишлено фалирана, докато той е неин директор.

След това Василев извадил част програмистите от нея и основава нова фирма със същата дейност – продажба на самолетни билети. Това принуждава инвеститорът да заведе съдебни дела, а съдебно-техническа експертиза доказва, че новият продукт на фирмата на Василев е направен чрез код, откраднат от компютър лично от него, разказа още Тошко Йорданов.

„Човек, откраднал интелектуална собственост, което е доказано в лондонския съд, не трябва да бъде български министър. Разбираме думата симпатия, но когато говорим за хора, носещи обществена отговорност, предпочитаме министри, които нямат проблеми със закона“, посочи още зам.-председателят на ИТН.

„Още веднъж ще попитам какво се случи през тези четири дни, че ДБ се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изразява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила изборите. За нас това е изненадващо и неприемливо. Буди един въпрос: Какви игри се играят в 46-ото НС?“, попита още Тошко Йорданов.

След изказването си от парламентарната трибуна Тошко Йорданов даде брифинг в парламента и заяви, че в момента другите две политически сили - ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме” - имат възможност да преосмислят на трезва основа позицията си и наистина да изберат кой е врагът.

"Ние сме против този мафиотски модел на ГЕРБ и е хубаво другите две партии, или политически формации, да вземат да преценят кой им е врагът, защото ако отидем на избори в момента, вината ще е на тях. В тях е решението и те могат да могат върнат ГЕРБ с по-добри резултати", каза Йорданов.

Филип Станев заяви, че за тях е неразбираемо как е възможно в рамките на няколко дни така драстично да се промени позицията на ДБ. „На разговорите, които проведохме открито, честно и джентълменски те категорично заявиха, че няма да имат властови претенции по отношение на това кой да заема министерски кресла. Вчера чухме съвсем друго нещо, съвсем друга декларация, съвсем друга позиция. Ние не знаем какво се е случило през тези 4 дни, но тази позиция се е променила драстично”, каза той.

Тошко Йорданов посочи, че има още време, най-малкото не им е връчен мандатът. „В момента другите две политически сили, говоря за ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!”, имат възможност да преосмислят на трезва основа позицията си и наистина да изберат кой е врагът. ГЕРБ и Бойко Борисов с цел мачкане и унищожаване на държавата или ние. Защото ние определено не сме приятели на ГЕРБ и на Бойко Борисов”, каза Йорданов и подчерта, че ИТН са отявлен политически и идеологически противник на ГЕРБ.

„Дилемата пред страната е дали двете други партии ще спазят това, което заявиха преди има-няма 5 дни и ще си удържат на думата, или ще пратят страната на нови избори”, посочи Йорданов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Йорди

Йорди

29.07.2021 | 14:37

Направо ми се издигна в очите Тошко Йорданов. Закова служебния министър, а сега искам и другите служебни министри също да бъдат изобличени.

Отговори
4 1
Христо Иванов ку*в@та на Бойко

Христо Иванов ку*в@та на Бойко

29.07.2021 | 13:12

ДБ са скрити лимонки на Борисов

Отговори
4 7
Всички обичат Асенчо

Всички обичат Асенчо

29.07.2021 | 11:51

А той си е обикновен мошенник ,лансиран от всички

Отговори
16 4
бгн

бгн

29.07.2021 | 11:48

Опитвам се да разсъждавам и ми става отвратително.Гледах сутринта Данчо ментата,който атакуваше служебния кабинет.Гледам сега разискванията в Парламента и виждам,че хората на Слави също атакуват служебния кабинет(само да спомена,че гласувах за ИТН).ДПС,ГЕРБ и ИТН плюят активно срещу служебния кабинет,който се ползва с голямо доверие от хората.Плюят също така и срещу Президента.Сега ги е страх да нахлуят в Президенството,но използват други методи.И като наредя пъзела какво излиза? Излиза,че ИТН са в тесни връзки и зависимости от ДПС и говорят и правят едно и също.Веднага след изборите опитаха да пробутат правителство на Николай Василев с хора близки до ДПС.Сега плюят срещу министрите от служебния кабинет,които спряха кранчето на Пеевски и ДПС и вероятно ще предложат кабинет подобен на първия.Отвратителна история.

Отговори
5 16
jon bon

jon bon

29.07.2021 | 12:09

Другия път пак гласувай за ИТН....

Отговори
18 0
Истината

Истината

29.07.2021 | 12:18

Май сте пропуснали да забележите колко ДПСари назначи ВАСИЛЕВ , а шмекериите му бяха публична тайна и, въпреки това Радев го назначи. За " проверката" на мистер мускули- приятелчето на Петков и Василев от Дубай получихте ли резултат, чухте ли нещо повече от платените вече от Радев медии ? Колко и какви гафове на поредните избраници на пРезидента ще ви отворят очите?

Отговори
9 3
Гегата

Гегата

29.07.2021 | 12:23

Атакуват с факти, а служебното правителство ръси само лъжи без факти. Вдигнаха пенсиите на електората на комунистите, защото идват президентски избори, без да е ясно от къде, ще дойдът парите. Аз също съм “ЗА” да се вдигнат пенсиите, но също така и заплатите!

Отговори
10 4
Истината

Истината

29.07.2021 | 12:44

Едно уточнение- пенсиите не са вдигнати , обещават ,но...е очевидно по поредните им изявления, че използват проблема за PR= ежедневни коментари без резултат, същото се отнася и за лентичките на заводите, които " открива" Петков и т.н= не остана министър без гаф , последствията ще са за НАС.

Отговори
6 1
Моля,моля....видяхме ви 12 години.Стига толкоз

Моля,моля....видяхме ви 12 години.Стига толкоз

29.07.2021 | 13:09

Ами за БОЙКОВАТА джамахирия ли да гласува.

Отговори
2 6
А добро утро !

А добро утро !

29.07.2021 | 11:46

това сте го писали вие: https://www.marica.bg/plovdiv/transport/kitajcite-ot-hajnan-investirat-v-letishe-plovdiv-79-mln-lv

Отговори
1 4
Гегата

Гегата

29.07.2021 | 11:45

Отново бях прав за служебните министри!!!! Бях прав и за това, че протестите бяха платени и от тях не излезнаха нови партии, а възкръснаха стари такива. Общо взето с манипулация от комунистите и мутрите, се появиха “новите” партии, който по нищо не се различават от БСП и ДПС. Сега, на следващите избори се надявам всеки да се информира задълбочено за избора си без да се влияе от лъжите, който изричат служебните министри, защото фактите са нещо което е истина. Тошко Йорданов го доказа това с фактите, а тук нататък следват оправдания и отново лъжи.

Отговори
19 8
Ерхан

Ерхан

29.07.2021 | 12:03

Прав сте.

Отговори
12 1
Истината

Истината

29.07.2021 | 12:53

Фактите бяха оповестени , странно е, че чак сега отново ги коментират. Медиите си свършиха работата= PR за пРезидента, който се проваля с второ служебно - първото на Герджиков върна Бойко на бял кон.,сега МУ трябва само втори мандат и... пРезидентска Република ,дирижирана от козяк- това е поредната задача като прие щафетата от Бойко по сценария им. А " новото" правителство - първа задача- зелен светофар за македонците към ЕС , за да си докарат още ботуши/ бази в региона.

Отговори
4 0
към Истината

към Истината

29.07.2021 | 13:44

Президента мисля, че приключи с президенство, а на ИТН им се кефя, защото така им го изтупаха, че свят им се зави. Ако го правят това и докажат, че искат да променят България към по добро, няма да имат конкуренция по време на избори.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?