Следвайте ни

ИТН: Време е някой да изхвърли боклука ВИДЕО

viber icon

Зам.-шефката на парламентарната група на ИТН изнесе декларация по повод последните събития в народното събрание и оттеглянето на проектокабинета от партията на Слави Трифонов.

Ето текста на декларацията на ИТН:

От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм. Твърдят, че знаят кои как се прави. Те били вещи в тази работа.

Нека да ви кажем как ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Той се изразява в това да говорят едно пред парламентарната ни група, друго пред медиите, трето пред групите си.

Парламентаризмът се изразява в репликата: Обещайте му нещо на Христо, после няма да го изпълните.

Свежда се до: Моля ви, направете нещо, защото в следващия парламент няма да влезем.

Парламентаризмът е реплика от типа: Махнете този. Сложете който и да е, само махнете този.

Парламентаризмът е готовност на един човек да се жертва за министър, само дето никой не го е канил.

Това е техният парламентаризъм, но не е нашият. И никога няма да бъде.

За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители. Не беше ли нахалство от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство, и то без условия. Защото се страхуваха от избори.

Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно. Не, ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази.

Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за предварително договаряне на порциите.

Никога истински не са искали разговор за политики. Някои от тях го доказаха с формалното си участие в срещите на експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и влияние.

През цялото време очакваха този разговор - другият. Кои министерства и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от ИТН. Това ги доведе до лудост.

Никога не са искали споразумение с ИТН. Доказаха го всички с взаимно изключващите се изисквания, които поставиха: Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не иска да подпише под едно споразумение с "БСП за България". "БСП за България" не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста. Всички заедно няма да подпишат общо споразумение, но ако чуят дори за подписано двустранно такова, се оттеглят.

Страхотен парламентаризъм, дами и господа! Поздравления!

Колкото и да обикалят телевизионните студия, няма как да изтрият срама от лицето си. Само се забелязва как все повече им пресъхват гласчетата от изречените наистини. Безпомощни са да обяснят и да оправдаят лицемерието си.

В последното издание на "Панорама" по БНТ г-жа Дончева каза: "Аз не съм изненадана от нищо. Най-малко съм изненадана от българския народ. Няма кой да повярва на честна кампания".

Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното, си държат на думата.

Време е някой да изхвърли боклука.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

"ние просто сме честни и истински"

"ние просто сме честни и истински"

11.08.2021 | 13:06

Ей, лъже като влашки циганин.

Отговори
11 3
Киро

Киро

11.08.2021 | 13:05

немога да разбера, защо не направят правитеслво с ГЕРБ, събират 127 депутата двете партии, но да го напарвят експетно и да е до пролетта, нека се измъкнем от тази финансова криза, ковид ситуацията се влошава, икономиката е на ръба, бизнеса също, очаква се да има фалити, безработица. Толква ли немогат да се разберат за 6 месеца и след това нови избори. Комунистите докараха държавата до фалит 1995 година, а сега като гледам отново ни водят на там. Хора Вие слепи ли сте, инфлацията е толкова настъпателна, че всеки следващ ден не се знае какви, ще са цените!

Отговори
7 5
Нали

Нали

11.08.2021 | 14:29

Защото целта на тази тупурдия от една година насам, не е да се състави правителство а точно обратното, да не се състави правителство! Не разбра ли, че Румен Радев е уличен в шпионаж в полза на руснаците и в момента в който вече няма да е президент, влиза в затвора! И то за много! За да се опита да си замете следите, славяновският селянин с подкрепата на руските подривни служби е готов да подпали държавата! От нас зависи колко време ще ни трябва за да се организираме и да го изритаме от президентството и да си получи заслуженото!

Отговори
6 6
777

777

11.08.2021 | 18:22

Не е лошо да продължиш с американските хапчета

Отговори
2 1
Селския кмет

Селския кмет

11.08.2021 | 12:39

Такааа, време е да се изхвърли боклука във вид на селската народняшка партия - УИ / УЙчиндолски инатлък /. Тоя филм с вожда Винету , дето му говорят звездите и сараите, го гледахме 12 г. Няма нужда да гледаме и уйчиндолското говедо.

Отговори
9 4
БАБА ВУНА

БАБА ВУНА

11.08.2021 | 12:36

ВИДЯХТЕ ЛИ ЗА КАКВО НИ ИМАТ ПОЛИТИЦИТЕ ЗА Т Ъ Ш .А Ц И ?!?!?!

Отговори
8 0
Боже,

Боже,

11.08.2021 | 11:53

Този пък, реално служебния кабинет бил започнал борба с корупцията и бил осветли кражби на предходните. Ти чуваш ли се какви лъжи мяташ бе. Каква борба с корупцията, сигурно имаш предвид пликовете под масата за Узунов, или масовите назначения на свои хора и ченгета от дс на всички възлови позиции или разсипа ето на ББР, където мазни Кирчо си назначи свои хора и раздаде не обезпечени кредити на *правилните" фирми, спряха инфраструктура проекти и прибра ха парите за предизборната кампания на Радеви и още и още. Радев и Радевица са като не видели чужбина, разхождат се и то с продължителен престой, с държавни пари, селяни до шия. Голяма борба с корупцията, голяма битка на живот и смърт, на принципа стани ти да седна аз. И какви кражби са осветли освен общи, недоказани приказки от типа на една жена каза. Защото така е заповядал големия бос, зелен чорап, да громят всеки ден, да снасят сензация па макар и не истини, важното е да отмъсти на Борисов и да спечели втори мандат.

Отговори
15 11
Тиква

Тиква

11.08.2021 | 12:14

Вашата Тиква ви готви за премиер портиера на Козяк 16 Даниел Митов.

Отговори
9 13
Нали

Нали

11.08.2021 | 14:23

Става въпрос за ВАШАТА тиква! За тиквата Румен Радев!

Отговори
7 3
Драги здритетели, спите ли?

Драги здритетели, спите ли?

11.08.2021 | 11:45

Слави Трифонов, който забавляваше мутрите, после организира музикална компания с артисти, който да забавляват мутрите... Който винаги е искал да прилича на мутра, но си остана едно wanna-be. Който беше направил офшорна фирма в Delaware за да не плаща данъци на държавата... човекът, който се скара с всичките си съдружници и се затвори в някакви палати и ходи с охрани и с бронирани джипове, сякаш сме 90-те години, той ли знае какво е искат хората, той ли знае как да направи промяната? Уви, мислех, си, че има някакъв шанс, че изплъзващия му се живот му е дал мотивация да направи правилните неща, въпреки, че цял живот само е претендирал, но нищо не е правил, УВИ не е такъв случая... За гаврата си с всички, които му повярваха, някой ден ще си плати и ще е напълно справедливо. NO MERCY за теб wanna-be мутро!

Отговори
19 3
Да изхвърлим боклука

Да изхвърлим боклука

11.08.2021 | 11:20

Госпожо Зам. Председател, както и да се казвате, защо тръгнахте да плюете по Служебния кабинет, който реално започна борба с корупцията и осветли безбройните огромни кражби на предишната власт??? Може да си плямпате каквото си искате, но вие показахте че сте за подмяна, а не за промяна. Мястото ви е на боклука.

Отговори
15 7
Нали

Нали

11.08.2021 | 14:21

Служебният кабинет "започна", "осветли", "кражбите"!!!!!!! Служебният кабинет източи язовирите за да си прави пиар! Служебният кабинет спря магистрала Хемус и открадна парите и т.н.! Нооо най-вече, служебният кабинет се втурна на пожар да спасява гъза на Румен Радев от затвора и милионите на олигарсите! Толкова за служебният кабинет!

Отговори
6 5
Ни ставате

Ни ставате

11.08.2021 | 10:55

И колко поста още ще пуснеш бе чифутски каун под всяка тема Чифутщината ви няма да мине Нас ни е облъчвал Пропагандния отдел на ЦК на БКП в едно с ДС и пак не можа да им стане работата Чифута се напиня днес със същите методи да си пробутва лъжите Ни става Ни ставате бе

Отговори
5 12
Местен

Местен

11.08.2021 | 10:33

А КАКВО ПРАВИМ, АКО БОКЛУЦИТЕ СТЕ ВИЕ?

Отговори
21 11
Отвратен

Отвратен

11.08.2021 | 11:08

Ами изчистете се сами тогава! БАСТА!!!

Отговори
7 10
ИТНИ

ИТНИ

11.08.2021 | 10:31

На следващите избори трябва да се изметат протежетата на задкулисието, които съботират правителството на истинската промяна. Татяни, Маи,Бибияновци, Хаджигейовци, Христоиваноци, и така нататък.............

Отговори
27 12
Ерхан

Ерхан

11.08.2021 | 11:10

Най големите боклуци са ИТН

Отговори
15 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?