Следвайте ни

ИТН няма да покрепи третия мандат, дори с техен премиер

viber icon

Нашата позиция не е променена, тя остава каквато беше вчера и онзи ден, заяви категорично пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ИТН Ивайло Вълчев в отговор на въпрос за третия мандат.

За себе си не виждам логиката при първия мандат да не се подкрепи нещо, което след това ни се предага в третия, коментира той, цитиран от БТА.

Ние няма да променим позицията си, каквато сме я заявили, заяви и Станислав Балабанов от ИТН. Нашата позиция не е тайна, беше изразена от нашия лидер, ние сме открити в позицията си към българското общество, отбеляза той.

Ива Митева е прекрасен професионалист, вие изхождате от думите на други политически лидери, които се опитват да играят ролята на умиротворители, а самите те бяха в основата въобще да се стига до трети мандат, коментира Балабанов, попитан дали дори реверансът Ива Митева като премиер не смекчава позицията на ИТН.

Не забравяйте от "Изправи се БГ! Ние идваме!" с какво сравниха Ива Митева преди две седмици, сравниха я с порода куче, коментира Балабанов.

Ние ще бъдем твърди и последователни, надяваме се суверенът, българският избирател да го вижда, ще видим какво ще прецени на следващите избори, когато и да са те, отбеляза той.

Балабанов припомни, че след като бъде връчен третият мандат, останалите партии имат 175 депутати, така че могат да направят стабилно правителство. Ако не успеят да го съставят, конституционната логика е, че вървим към нови избори, отбеляза той.

Председателят на парламента Ива Митева беше лаконична в коментара си пред журналисти: Нека изчакаме президентът да вземе своите решения и да изпълни конституционните изисквания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

срам...........

срам...........

25.08.2021 | 08:50

гл.упаци колко народ ви се вързаа.... ще си платите за лицемерието..............

Отговори
9 1
срам...........

срам...........

25.08.2021 | 08:49

никой вече не иска нищо от вас....................... сто пъти по добре с дпс отколкото с вас................. дпс поне си имат твърдо становище и всеки знае че с тях няма шеги....

Отговори
4 3
стига  вече...

стига вече...

25.08.2021 | 08:47

ИТН ПЪЛНО С гномове....кой от кой" по -велик ".............пълни плю.нки....за нищо не ставате само излъгахте хората за да нямаме половин година правителство и да може бойко да замаже ла.йната които натвори и да има време да вдигне гребена..... давайте христо иванов и мая манолова давайте да метем на ред итн отиде в историята безславно както си отива и тъп.ото им шоу...хората помислеха че там има умни хора не по тъ.пи и по страхливи има само при герб.... хубавото е че можаха да си покажат страхливите и про. сти задн.ици .... престанете да им давате трибуна да си говорят глупо.стите в кабеларката...

Отговори
3 3
Джони

Джони

25.08.2021 | 09:12

Абе да ти кажем, че тия двамата с които искаш да " метеш " и те само приказват.

Отговори
3 0
Леш

Леш

25.08.2021 | 08:33

Бахти тиняците, майня...

Отговори
5 1
Дамянов

Дамянов

25.08.2021 | 07:59

Все още ли има жив българин, който не е разбрал, че от ИТН нищо не става!?! Да сбъркаш е човешко, но да правиш една и съща грешка няколко пъти е малоумие!

Отговори
17 2
О не

О не

25.08.2021 | 08:10

Става, става, и още как! Крепител на Статуквото!

Отговори
9 4
О да

О да

25.08.2021 | 13:24

Такива като теб са крепители само на собствените си мъ...ниста.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?