Следвайте ни

ИТН: Избори 2 в 1 са логични, но президентът решава

viber icon

Всичко е в ръцете на президента Румен Радев. Парламентът вече насрочи президентските избори. Логично за нас е двата избора да са 2 в 1, за да се спестят пари на българските данъкоплатци, защото в противен случай от една страна ще разкарваме хората в три поредни седмици на избори, от друга страна тези избори ще бъдат двойно по-скъпи. Това вече е решение на президента.

Това каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов в парламента днес.

По-рано днес президентът Румен Радев коментира, че няма да разпусне парламента веднага, защото има още работа. Трябва да се разгледа бюджетът, да се приемат и други закони, както и да се разгледа планът за възстановяване. 

Според него, изборите не трябва да са 2 в 1, но предвид цената ще мисли за балансирано решение.

"Видяхме и днешната позиция на президента. Нужно е малко повече време на парламента да се справи с актуализацията на бюджета, защото това е може би най-важното за този 46-и парламент", каза Балабанов.

"Логично е 2 в 1 да е на първи тур, защото българският избирател по демократичен начин ще има възможност да гласува, а от там нататък какво ще се случи - може президент да има още на първи тур. Зависи от избирателната активност. Ако не стигнат резултати, вече от там нататък президентската битка е между мажоритарни личности, която трябва да приключи на втори тур", продължи Балабанов.

Много неща трябва да бъдат разгледани, коментира той.

Известна е датата, на която БСП ще върне неизпълнения мандат, може още тогава президентът да реши коя да е датата за изборите и да няма време за други неща. Затова този парламент се е съсредоточил най-вече в актуализацията на бюджета“, подчерта той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ко каза, ко каза тоз каунь?

Ко каза, ко каза тоз каунь?

03.09.2021 | 22:06

Каза, че колкото е по-куха една кратуна, толкова е по-скъпа.

Отговори
1 0
Бари

Бари

03.09.2021 | 14:36

тумбалала тумбалала тумбалалайка

Отговори
1 0
КОКО

КОКО

03.09.2021 | 14:25

ЗАМИНАВАТЕ СИ И ТО МНОГО СКОРО

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?