Следвайте ни

Искате ли да изкарате бързи пари! Вижте как

viber icon

29 000 хиляди души ще са необходими на Националния статистически институт (НСИ), за да се извърши преброяването на населението и жилищния фонд, което ще се проведе между 22 януари и 15 февруари догодина, съобщиха от НСИ.

Вижте какви пари може да изкарате, ако се запишете. Според сайта на НСИ тарифата за заплащане е по 2,50 лв. на преброено лице и отделно по 1 лв. на апартамент. Когато преброяваният е извършил всичко предварително по интернет, заплащането за събиране на уникалния код, който е генерирал сайтът, се заплаща на преброителя по 80 ст., съобщава "24 часа".

Отделно от това на преброителите ще се заплаща попълването на двете допълнителни анкетни карти, което става само по желание на преброяваните - за намеренията за мигриране и за намеренията за раждане и отглеждане на деца. За първата ще се плащат по 4 лв., а за втората - по 5,50 лв. на карта. В един преброителен участък ще има средно 200-250 лица и 80 жилища.

23 хиляди човека ще са самите преброители, а 6 хиляди човека ще са контрольори, които проверяват резултатите от свършената работа. НСИ, чийто председател е Сергей Цветарски, вече започна да набира кандидати за тези две временни длъжности, като те ще може да подават документи до 30 октомври в общината, в която искат да са преброители или контрольори.

От кандидатите се иска да имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Те трябва да бъдат комуникативни.

Преброителите ще работят между 8 и 20 часа включително в събота и неделя през двете седмици, в които трае преброяването. Те ще преминат кратко обучение и ще подпишат декларация за опазване в тайна на получената информация.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?