965
Следвайте ни

Искат с ковид тест да се влиза в молове и банки, а не само в заведения

viber icon

С отрицателни тестове за коронавирус или документ за ваксинация да се влиза не само в заведения и туристически обекти, но и в телекоми, банки, големи магазини и други търговски обекти, които не са по-малко рискови.

Това настоя председателят на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова след среща с министъра на туризма Стела Балтова, в която участваха и представители на протестиращите ресторантьори. До 10 дни ще се реши какъв да е точно пакетът от документи за сертификати и ваксини, които ще се признават. Това ще се обсъди със здравните власти. 

В този срок трябва да се намери и решение как отпуснатите средства за туризма, отпуснати от актуализацията на бюджета, да бъдат използвани за стимули за ваксинация на населението, за да може туристическия бранш да работи. Според бранша, ако те се разпределят сред него, това няма да е ефективно, защото няма да са достатъчни. Разговори с това ще се водят с финансовия министър. Браншът настоява обаче да се увеличи бюджетът за национален маркетинг и реклама.

Третата точка, за която се настоява, е отсега да се вземат мерки за гарантиране на устойчивостта на туризма през следващата година. Министър Балтова подчерта, че всички са обединени около тези точки и разговорът е бил изключетелно диалогичен. 

"Имаме нов министър на икономиката и на финансите, трябва да се срещнем и с тях, за да си кажем предложенията за мярката 60/40 и за това как да работим на база европейските практики", уточни и Ричард Алибегов, председател на БАЗ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

мхм

мхм

23.09.2021 | 13:15

Тоя мазен п.едераст с плитката няма ли някой да го поклати, барем се успокои, калъфффффф....!!!

Отговори
9 1
хаааааахахххха

хаааааахахххха

23.09.2021 | 12:45

тая патка е изпаткала..... алито да бега че ако го хванат в столипиново ще го.....после нека се жали

Отговори
12 2
Шопара

Шопара

23.09.2021 | 12:41

Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле!

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?