Следвайте ни

Искат оставки в Сметната палата

viber icon

Скандал с достоверността и коректността на всички доклади и отчетия заверени от Сметната палатаq избухна с пълна сила в парламента. Опасното съмнение изрази лично пред медиите шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ.

Тя коментира, че е крайно обезпокоително, че членът на Сметната палата Ерджан Алкова е заверила без резерви преди 3 месеца доклада на Министерския съвет. Тя не е обикновен одитор, носи както професионална, така и политическа отговорност, защото е избрана за член на Сметната палата от парламента, атакува Стоянова. Шефът на бюджетната комисия обясни, че констатацията, че отчетът на МС не е веренq е направена при проверка, възложена от парламента, но едва след като първоначално е заверен от Сметната палата.

Дали предишните одити на палата са верни остава под въпрос, усъмни се Стоянова. Според нея шефът на Сметната палата би могъл да накаже одиторите, но единственият законов вариант Алкова да излезе от Сметната палата е да подаде оставката си. Твърди се, че Алкова е вкарана във важната държавна институция от квотата на ДПС.

Шефът на Сметната палата потвърди пред медиите за допуснатите неточности при заверката на отчета на МС и обеща, че виновният одитор трябва да понесе наказание.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?