Следвайте ни

Иска ли Румен Радев нов мандат? Отговорът от Президентството

viber icon

В годината на избори въпросите изникват един по един. "Логично е президентът Румен Радев да се кандидатира за втори мандат и смятам, че ще го направи. Той доказа, че в България политика може да се прави по друг начин". Това заяви пред БНР проф. Александър Маринов от Стратегическия съвет към президента. Той подчерта, че държавният глава е имал добри 4 години и посочи, че той има висока подкрепа от гражданите:

По думите на проф. Маринов конфликтът на президента с изпълнителната власт не е самоцелна задявка или лична кавга, а принципно различие относно начина, по който се управлява България, и резултатите от управлението. Той беше категоричен, че който и да е управляващ и управлява лошо, би получил същите оценки от Стратегическия съвет към президента и това не би променило техните предложения. 

В предаването "Неделя 150" проф. Александър Маринов заяви, че по темата за ареста на руския опозиционер Алексей Навални не са излезли с коментар и други президенти на европейски държави:

"Това е въпрос на преценка. И самата реакция на българското правителство е особена - през социалните мрежи, официална институционална реакция няма. ... Съгласен съм с президента, че премиерът и управляващите трябва да се изкажат по проблемите, които засягат българското общество, а те са доста сродни на това, което се случва в Русия". 

Той беше категоричен, че не трябва непременно да се произнасят българските политици по неща, които се случват в други държави, и уточни, че това трябва да се прави по степен на национална значимост и дали засяга български граждани зад граница.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мина Николова

Мина Николова

28.01.2021 | 20:56

Той да си остава къде ще търсят друг човек ТОЭИси е добре Има една гадна тенденциа у нас от времето на СДС да се търсят нови лица което е досадно и аэ съм против ВСЕ НОВИ ХОРА но откъде да ги вэемат эа да се удовлетворят желанията эа промени на българския гласоподовател

Отговори
0 2
Бъбу

Бъбу

24.01.2021 | 18:40

Тази ДС пак лъже и върти опашка но няма как да не предизвиква само отвръщение.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай