2374
Следвайте ни

" Информационно обслужване“ АД зарадва с 347 компютри деца в неравностойно положение

viber icon

Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ АД дари 347 преносими и настолни компютри на 69 училища от цялата страна за нуждите на деца в неравностойно положение. Компютърните конфигурации са с лицензиран и адаптиран за училищна дейност софтуер, предоставен от Министерството на образованието и науката. Те разполагат с операционна система Windows и Office пакет и ще бъдат доставени преди Коледа на нуждаещите се. 

Компютрите ще бъдат предоставени на деца със финансови затруднения, което ще им помогне да участват в учебния процес, в условията на въведеното извънредно положение в България. С помощта на дарената техника учениците ще имат възможност да се включат в дистанционното обучение и да не изостават с учебния материал. Това ще им помогне да придобият базови и специфични компютърни умения, и основни познания за работа с Интернет.

„Като социално-отговорна компания „Информационно обслужване“ АД периодично дарява компютърна техника на деца в неравностойно положение, с което опитваме да подпомогнем образованието в България и да дадем равен шанс на всички деца“, каза изпълнителният директор Ивайло Филипов. Той е категоричен, че компанията ще продължи с дарителските акции за деца от уязвимите групи. „Така ще подкрепим усилията на цялото българско общество за преодоляването на последствията от COVID пандемията“, каза Ивайло Филипов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?