Следвайте ни

Индийският щам дебне. Пуснем ли го, край на спокойствието

viber icon

Третата вълна отмина, то се вижда, почти на 500 нови случая на ден сме. Това означава, че излизаме от зоната на турбулентността и влизаме в зоната на хаоса, където нещата са по-контролируеми. Прогнозите са добри, благоприятният сценарий, за разлика от миналата година не бе дестабилизиран по празниците. Това каза проф. Николай Витанов, математикът на Националния оперативен щаб пред "24 часа".

Защо трябва обаче да внимаваме? Първо, Не трябва много да се уповаваме на сезонния ефект и да казваме - сега с високите температури грипчето ще си замине, защото виждате какво става в Индия. И там температурите са високи. Второ, индийският щам е на нашите граници, пуснем ли го вътре, спокойствието ни ще свърши, защото все още щитът ни е около 40 процента. Значи все още 60 на сто от хората са податливи, добави той.

Никога не съм мислел, че в щаба ще изкарам 14 месеца, в тях аз седях в окопа, а в гърба ми се стреляше. Имаше някои колеги, които се опитваха да изместят Витанов. Прогнозите ми обаче бяха достатъчно точни. Точно тия, които ми стреляха в гърба, сега му обвиняват, че съм национален предател да изоставям щаба и че съм вдигал високо летвата. Отблъснете 2-3 вълни и тогава ще говоря с вас, никога не съм се борил за слава, журналистите знаят как се взема интервю от мен, че не е много лесно, не съм искал да правя политическа кариера, ако съм искал, и аз щях да бъда депутат. Предлагаха ми. И сега да ми предпожат, пак няма да се съглася, рано ми е да влизам в политиката, тя е мръсна работа, не е за мен, каза още проф. Витанов.

Който иска, да заема моето място в щаба, добави той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Юлия

Юлия

14.05.2021 | 17:15

Той човекът е ясен. Който иска разбира, който не, не разбира. Като гледам какво става ми се плаче. Ударили сме го на "уволнение". То и преди не се спазваха мерки, но сега е доста плашещо. В Kaufland около 90% от хората са с маки под брадата, под носа или даже и без такива. Същото е положението и в градския транспорт. Сиреч, никакви мерки. Ще патим.

Отговори
0 0
Aуууууу

Aуууууу

14.05.2021 | 10:27

И как ще го спреш - с формули ли?

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?