2374
Следвайте ни

Инцидент с машинист блокира 4 влака и десетки пътници в студа

viber icon

Четири влака бяха блокирани тази сутрин заради инцидент на гарата на първомайското село Караджалово. С близо четири часа закъснение се движиха два бързи влака от Бургас за София и два пътнически от Пловдив за Димитровград, оплакаха се пътници. Те разказаха, че дълго време се наложило да чакат без информация.

Инцидентът станал около 9 часа, когато на изхода на гарата в Караджалово на машиниста на бързия влак от Бургас за София му прилошало и минал на червено. Композицията счупила  стрелката и това довело до блокиране на жп линиите за Бургас и Свиленград.

От БДЖ обясниха, че помощник-машинистът е успял веднага да реагира в тази ситуация и задействал спирачката.

148 минути е било закъснението на влака Бургас-София, още в 12,18 часа той е бил освободен и потеглил. Същото се е случило и с останалите три пътнически композиции. 

От БДЖ обясниха, че винаги призовават персонала на влака да дава информация на пътниците каква е причината за забавянето. Не е изключено обаче заради възникналата непредвидена ситуация и нужното време за уточняването й това да не е стигнало до всички пътници.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дааа

Дааа

14.11.2021 | 15:26

в сайта прас прес е много важно пътуващия мъж от Турция да гласува . Гласовете не стигат за родината на майката на карадаЪ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?