Следвайте ни

Имамите са само чужденци, учили радикален ислям

viber icon

Строги мерки срещу разпространението на радикален ислям у нас, предприема правителството. След срещата на кабинета с шефовете на служби стана ясно, че ще се променят правилата за финансирането на вероизповеданията, ще има и забрана за проповядване от чуждестранни духовници.

 „Не е нормално чужди държави да финансират което и да било от вероизповеданията в България. Това трябва да се спре със закон. Трябва да се забрани и чужди граждани да участват в ръководството на вероизповеданията у нас”, коментира в „Здравей, България” на Nova вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му друг проблем е, че хора, които са завършили частни ислямски университети и в които се проповядва радикален ислям, идват в България и Главното мюфтийство ги назначава за имами, без да се легализират дипломите им.

„През последните години за имами се назначават само хора, завършили в чужбина”, допълни Каракачанов.

 „За да се спре това, трябва да възстановим образователната система по тези вероизповедания, за да може хората, които стават имами, да са завършили лицензирано от българското просветно министерство учебно заведение”, на мнение е вицепремиерът.

„Не трябва да се допуска който и да било, не само Турция, чрез религията да упражнява политическо влияние в България”, категоричен бе Каракачанов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?