Следвайте ни

Има ли шанс партията на Слави

viber icon

 
Какви са шансовете на политическият проект „Няма такава държава”, обявен от шоумена Слави Трифонов, да успее в България, коментират експерти.

Според пиара Нидал Алгафари, който е работил с Трифонов през 90-те години, отрицателният заряд в името на партията е неслучайно избран.

„Това име вече е наложено. В обществото, от песента. Според мен точно това целят – отрицателният вот да е с това отрицание вътре, че няма такава държава и че това са хора, които искат да направят друг тип държава”, обясни Алгафари пред NOVA.

„Слави Трифонов е хамелеон. Той съществува в политическото пространство още от началото на прехода. Винаги има декларативно противопоставяне на властта. Той не е заложил толкова много на политиката, колкото на удължаване на своята биография като шоумен”, смята политическият анализатор доц. Румяна Коларова.

Според други обаче, въпреки познатия сценарий на бързо изгряващи и залязващи телевизионни политически проекти, Трифонов има своите предимства.

„Така правеха Сидеров, Симеонов през СКАТ, Бареков и кой ли не. Предимството на Трифонов е, че той вече е виждал другите как го правят. Второто предимство е, че той удържа досега”, смята политологът Първан Симеонов.

„Той по-скоро ще се опита да замести или отмести БСП, тъй като тя е в много тежко състояние, защото трябва да играе ролята на тежката опозиция, а тя не го прави и има такава свободна ниша”, прогнозира Алгафари.

„При всички положения могат да се притесняват доста сериозно други формации – например, Патриотите.  Утре може да се окаже, че на ГЕРБ може да им е по-удобен Трифонов”, подчертава Симеонов.

Според експертите е много малко вероятно новата партия на Слави Трифонов да вземе участие на местните избори тази година, тъй като липсва достатъчно технологично време за подготовка и създаване на структури по места.

Източник: Dnes.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?