2374
Следвайте ни

Илияна Йотова цитира капитан Петко Войвода пред Пантеона на тракийците

viber icon

„Днес на България са необходими силни хора, които не са зависими, лидери, които да работят не за собственото си добруване, а за добруването на държавата. Народът ни има нужда от самочувствие. От силни личности, които да бъдат гарант, че ще се справят с кризите. Заедно ще се справим.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва за поредна година в Националното тракийско поклонение в град Маджарово, посветено на 108 години от разорението и избиването на близо 200 души, предимно деца, жени и възрастни хора.

В обръщението си към стеклите се хора пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс вицепрезидентът цитира думи на Капитан Петко войвода, които според нея са актуални повече от всякога за днешния ден: „Излиза, адаш, че всичко е в човека. Ето, няма турчин да ни натиска. А що се хванахме гуша за гуша, родни братя? Ще ти кажа защо. От лакомия, за кокала. От надпревара кой от кого повече да има. Ей това е, дето разваля света“.

„Президентът Радев и аз сме с вас, уважаеми тракийци, на всяка паметна дата. Тракийската кауза е и наша кауза. Няма сила или договор, които могат да пренебрегнат тракийския въпрос и ние настояваме той да бъде решен. Но това няма как да се постигне само от една институция, затова се надявам да имаме правителство, което да приеме този въпрос за свой приоритет“, изтъкна Илияна Йотова. Тя благодари на Съюза на тракийските дружества в България и на председателя му Красимир Премянов за активната им дейност.

„Уважаеми тракийци, от вас се уча на морал, уча се като държавник и политик да защитавам интереса на страната си, да отстоявам българската идентичност, към която посягат не един и друг. Уча се от вас как да предавам на децата си любовта към род и Родина“, заяви вицепрезидентът и припомни завета на тракийци „Прощаваме, но не забравяме“.

„В тракийското сърце няма място за мъст, има място за любов към Отечеството. Българинът е доказал, че каквито и трудности да има по пътя си, се изправя, за да продължи напред и да гради бъдещето на тези, които идват след него“, подчерта Илияна Йотова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?