Следвайте ни

Иде мигрантска криза, котерийните битки ще ни изиграят лоша шега

viber icon

Гледахме символни кадри от Афганистан - хора, които се катерят по излитащи самолети. Тези кадри ще останат в историята като символ за нашето време, подобни на тези след бомбардировката в Хирошима. Това заяви журналистът Георги Милков пред Нова. Случващото се в Афганистан е най-големият провал на американската администрация, в което са замесени четирима президенти, първият от които беше Джорд Буш младши, смята журналистът. 

Правителството, което управляваше досега страната, не контролираше цялата територия на Афганистан. Талибаните продължаваха да отглеждат мак за опиум в зони, където никой във външния свят не знаеше какво става, обясни Милков. 

Талибаните ще ползват американско въоръжение, тъй като в последните 20 години САЩ вложиха милиарди в превъоръжаване на афганистанската армия. Вече видяхме това на практика - талибани влязоха в Кабул с американски машини Хамър, каза журналистът. 

Афганистанските бежанци са огромен риск, защото  за разлика от сирийските са млади мъже, които агресивно ще атакуват всякакви заграждения. Драстичните кадри с хора, катерещи се по самолетите на летището в Кабул трябва да ни послужат като червена лампа колко неспираем ще бъде такъв бежански поток.

Политиците ни трябва да осъзнаят това и да спрат котерийните битки, които ще ни изиграят лоша шега на фона на предстоящата опасност, подчерта Милков.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ваня Митева

Ваня Митева

17.08.2021 | 16:55

Както винаги сте прав . Дано някой обърне внимание на думите ви. Ако не съставят правителство е време за коренна промяна.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?